Με επιστολή του προς τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ο υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας, τον κατηγορεί για “παιχνίδια” στην “πλάτη” της Ομοσπονδίας, για λογαριασμό της νυν διοίκησης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κε Τσαγκρώνη με καλείτε να υπογράψω και μάλιστα “δια περιφοράς” ένα αίτημα της ΕΟΚ προς τη FIBA για την φιλοξενία στην Ελλάδα ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 23. Μαζί με εμένα καλείτε και τον κο Λιόλιο και τον κο Παπανικολάου υπό την ιδιότητα μας ως “υποψηφίων Πρόεδρων”. Οι φέροντες την ιδιότητα του “υποψηφίου Προέδρου” της Ομοσπονδίας δεν έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο, ιδίως δε την στιγμή που ουδέποτε ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι ούτε για τις ματαιωθείσες εκλογές του περασμένου Μαρτίου ούτε για τις επικείμενες της 30ης Μαΐου.

Η ΕΟΚ διαθέτει -έστω και προσωρινό- ΔΣ για να επιμελείται τις επείγουσες υποθέσεις της. Δεν αντιλαμβάνομαι που αποσκοπεί αυτή η θεσμική εκτροπή στην οποία προέβητε και σας δηλώνω ότι δεν πρόκειται, όσο καιρό διατηρείται αυτή η κατάσταση στην ΕΟΚ, να εμπλακώ “στα παιχνίδια σας”, ιδίως όταν με αυτά κινδυνεύει το η φήμη και η υπόσταση της Ομοσπονδίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σας επιστρέφω λοιπόν ως απαράδεκτο το έγγραφο και σας καλώ να πράξετε σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ και την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί παραδεκτά το αίτημα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023».

Σχετικά άρθρα