Ο Πρόεδρος του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, εξέφρασε τη δεύτερη πρότασή του για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ χρειάζεται μία σειρά γενναίων μέτρων που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια αλλά και την υγεία των σωματείων.
📍Αρχικά όλα τα σωματεία που θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της ΕΟΚ θα πρέπει να έχουν είτε συμβόλαια είτε συμφωνητικά με τους παίκτες τους. Οι αθλητές που δηλώνουν επαγγελματίες θα πρέπει να υπογράφουν συμβόλαια, ενώ οι ερασιτέχνες αθλητές θα πρέπει να υπογράφουν συμφωνητικά με τα οποία θα διασφαλίζονται ακόμα και τα οδοιπορικά τους. Αμφότερα θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία θα έχει ειδική επιτροπή, στην οποία θα μπορούν να προσφεύγουν οι αθλητές σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και τότε θα υπάρχουν οι αντίστοιχες ποινές.
📍 Μέσα από αυτό το μέτρο θα διασφαλίζεται η ισονομία μεταξύ των ομάδων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστούν τα βήματα προς την εξάλειψη των συλλόγων-σφραγίδες που επί χρόνια παρασιτούν εις βάρος του ελληνικού μπάσκετ.
📍 Έχοντας διασφαλίσει ότι στο ελληνικό μπάσκετ έχουν παραμείνει οι υγιείς ομάδες, θα διευκολυνθεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης τους. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν μέσα από τον εξορθολογισμό λειτουργίας των εθνικών ομάδων αλλά και των επιτροπών της ΕΟΚ, καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της κατασπατάληση χρήματος σε χλιδάτες διαμονές, γκουρμέ γευμάτων και δαπανηρών παροχών.
📍 Επίσης, η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων θα μπορεί να επέλθει μέσα από μία κεντρική διαχείριση χορηγιών με την ΕΟΚ να κλείνει κεντρικά συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς και τα κέρδη να διαμοιράζονται στα σωματεία που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ RESTART ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ💪⛹️⛹️‍♀️⛹️‍♂️».

Σχετικά άρθρα