Σωτήρης Μανωλόπουλος, Ηλία Παπαθεοδώρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, Νίκος Παππάς, Ισίδωρος Κουτσός και Κώστας Μάμαλης. Με έξι (6) ολόκληρους προπονητές επάνδρωσε η ΕΟΚ το τεχνικό επιτελείο του Ρικ Πιτίνο για το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, οι οποίοι προφανώς δεν βρέθηκαν εκεί ως… εθελοντές όπως ο μεγαλόψυχος Ρικ Πιτίτνο.

Κι όσο λογικοί κι αν ήταν στις απαιτήσεις τους, όσο ελαφριά κι αν έτρωγαν ή έπιναν δεν μπορεί παρά να κόστισαν κάμποσα χιλιάρικα.

Αλλά αφού τους θεωρήθηκαν απαραίτητοι για ένα τουρνουά τεσσάρων αγώνων καλά κάνανε και ταξιδέψανε οι άνθρωποι. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Αμα τώρα αναρωτιέστε τι άλλαξε από το 17 όταν Γιώργος Βασιλακόπουλος -μη μπορώντας να βρει ούτε πρώτο προπονητή για το Ευρωμπάσκετ- έβγαινε και δήλωνε οτι σημασία έχουν οι παίκτες, ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να σας απαντήσουμε. Το θέμα μας δεν είναι αυτό όμως…

Το θέμα μας είναι ότι την ίδια ώρα που η ΕΟΚ πλήρωνε κι έστελνε στον Καναδά μισή ντουζίνα βοηθούς προπονητή, ζητούσε από νεαρά παιδιά να έρθουνε στην Αθήνα με δικά τους έξοδα μεταφοράς και διαμονής για να κάνουν προπονήσεις με την Εθνική Νέων!

Τέτοια πράγματα καταγγέλλονται για το κλιμάκιο και για την ώρα κανείς υπεύθυνος δεν έχει πάρει θέση. Αλλά ποιος να πάρει; Πιο διαλυμένη ομοσπονδία στη χώρα δεν έχει ξαναυπάρξει. Ούτε μεγαλύτερη κατάντια από το να βάζεις νεαρούς αθλητές να πληρώνουν από την τσέπη τους αντί να κοιτάξεις πώς θα τους διευκολύνεις.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα