Μια συγκλονιστική περιπέτεια συντροφεύει εδώ και 17 χρόνια τον αντικαταστάτη του Τάιλερ Ντόρσει στον Ολυμπιακό, τον Αϊζάια Κάνααν.

Μια περιπέτεια που παραλίγο να αποβεί μοιραία για την ίδια τη ζωή του Αμερικανού σουτέρ, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στον 5ο πιο θανατηφόρο τυφώνα που έχει πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ. Ο τυφώνας «Κατρίνα» χτύπησε ανελέητα την Νέα Ορλεάνη (πόλη καταγωγής του) στις 28 Αυγούστου 2005 με τον Κάνααν και την γιαγιά του να είναι εγκλωβισμένοι σε μία εκκλησία, βλέποντας τα πάντα να διαλύονται γύρω τους.

Άνεμοι με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε συνδυασμό με καταιγιστική βροχόπτωση βύθισαν εκείνη την αποφράδα ημέρα το 80% της Νέας Ορλεάνης στο νερό, προκαλώντας καταστροφές σε υποδομές και σπίτια. Συνολικά, ο τυφώνας Κατρίνα σκότωσε σχεδόν 2.000 ανθρώπους και έπληξε περίπου 90.000 τετραγωνικά μίλια.

Το σπίτι που έμεναν ο Κάνααν με την γιαγιά του (σ.σ. το μέσο υψόμετρό της πόλης είναι περίπου 1,8 μέτρο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και απόλυτα περιτριγυρισμένο από νερό) μετατράπηκε σε μία μάζα από σίδερα.

Ο νέος «μπόμπερ» του Ολυμπιακού Κάνααν μπόρεσε τελικά να επιζήσει από την μανία της ιστορικής αυτής φυσικής καταστροφής και να αποχωρήσει για την Ατλάντα. Λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στην Νέα Ορλεάνη για να χτίσει από το μηδέν αυτά που έχασε στον τυφώνα «Κατρίνα», παρέα με την γιαγιά του.

Το μπάσκετ ποτέ δεν έφυγε από μέσα του κι έτσι έγινε μέλος του κολλεγίου του Murray όπου άρχισε να βρίσκει το δρόμο του στον κόσμο της πορτοκαλί θεάς.

Σχετικά άρθρα