Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/01) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έφεραν αλλαγές και στην αγωνιστική δραστηριότητα από το Σάββατο (30/01) έως και την Κυριακή (07/02).

Αναλυτικά οι αλλαγές:

«Οι αλλαγές που αφορούν στην αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, έχουν ως εξής:

· Στις περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση επιπέδου «αυξημένου κινδύνου» (κόκκινες) αναστέλλεται η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

· Και στις δύο διαβαθμίσεις επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επίπεδο «επιτήρησης» -κίτρινες περιοχές- και επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» -κόκκινες περιοχές) επιτρέπονται πλέον οι αγώνες για τη Volley League γυναικών.

Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει σε όλη τη χώρα:

· Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

α) των ομάδων που μετέχουν

– στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών (Super League 1 και Super League 2),

– στo πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών (Basket League),

– στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (Volley League),

– στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

· Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν

– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών,

– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο ανδρών και γυναικών,

– στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ ανδρών και γυναικών.

· Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021.

· Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους».

Σχετικά άρθρα