Συνέντευξη στην λιθουανική ιστοσελίδα «basketnews» παραχώρησε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με αφορμή τη φετινή εξαιρετική του παρουσία στην Lietkabelis.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μαρκάρισμα πάνω στον Λάρκιν με την Εθνική ανέφερε: «Ήμουν έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Πάντα θέλω να μαρκάρω τους καλύτερους, αυτό θέλω να κάνω για την υπόλοιπη ζωή μου. Να είμαι ο καλύτερος αμυντικός στην κάθε ομάδα που είμαι».

Για το τι είπε μετά την παρουσία του στις μικρές Εθνικές το 2019; «Θα φύγω εκτός Ελλάδας. Δεν το ξανακάνω αυτό. Υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν αλλά στην Ελλάδα δεν βοηθούν τα νέα παιδιά να πετύχουν. Δεν ήθελα να το κάνω αυτό για τρίτη διαδοχική σεζόν. Να παίζω 10-15 λεπτά ανά ματς και να έχω Αμερικανούς μπροστά μου.

Αν δεν ήταν η Νέβεζις δεν ξέρω που θα είχα καταλήξει Ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα και οι γνώμες των άλλων δεν με επηρέαζαν. Είδα την βελτίωση στην επίθεσή μου. Πάντα προσπαθούσα πολύ και πάλευα. Είναι στο DNA της οικογένειάς μου».

Για την κατάσταση και το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Πριν 10 χρόνια οι νέοι έπαιζαν πιο πολύ. Πλέον έχουν 3-4 Αμερικανούς μπροστά τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι λυπηρό να είσαι 23 ετών και να βλέπεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω την εμπειρία από την Ελλάδα. Μου αρέσει να παίζω για την Εθνική και μπορώ να το κάνω όλη μου τη ζωή αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη EuroLeague: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μικρό πια. Είμαι 23. Ίσως για τα ελληνικά δεδομένα να είμαι. Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική τα επόμενα χρόνια και να παίξω είτε για τον Παναθηναϊκό, είτε για τον Ολυμπιακό είτε για κάποια άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Ποτέ δεν κλείνω πόρτες».

Σχετικά άρθρα