Ο Νίκος Καλάθης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην MundoDeportivo και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στις επιλογές του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως κυλάνε οι πρώτες του μέρες ως παίκτης της Μπάρτσα: “Ακόμα μαθαίνω τους συμπαίκτες μου. Υπάρχει χημεία μεταξύ μας κι αυτό ακριβώς θέλει ο κόουτς Γιασικεβίτσιους από εμάς. Μαθαίνουμε τα συστήματα και τις αρμοδιότητες – ευθύνες που έχει ο καθένας μας”.

Για τους νέους του συμπαίκτες και πως τον υποδέχθηκαν: “Όλοι τους είναι σπουδαίοι τύποι! Τις προηγούμενες ημέρες βγήκαμε για φαγητό ως ομάδα, μιλάμε για διαφορετικές προσωπικότητες και αυτό είναι πολύ όμορφο”.

Για την αποχώρηση του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: “Νομίζω πως ήταν η στιγμή να το κάνω. Ο ιδιοκτήτης είπε πως επρόκειτο να φύγει και σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Η Μπαρτσελόνα μού είπε ότι με ήθελε και ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Πάντα θα υπάρχει ένα μέρος στην καρδιά μου για τον Παναθηναϊκό αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ”.

Για τις άλλες προτάσεις που είχε: “Είχα από πολλές ομάδες. Στο μυαλό μου, η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη επιλογή. Είχα πάντα ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για την Μπαρτσελόνα. Είδα την ομάδα που χτίζουν και ήμουν πεπεισμένος ότι θέλουν να κάνουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Θέλω να κερδίσω τίτλους, αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήλθα εδώ”.

Για το αν ήταν μία επιλογή ο Ολυμπιακός: “Ήταν”.

Για το αν σκέφτηκε την προοπτική των “ερυθρόλευκων”: “Ναι, το σκέφτηκα. Σκέφτηκα όλες τις επιλογές. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, όπως σέβομαι όλες τις ομάδες που με ήθελαν. Φυσικά εκτίμησα την πρόταση τους και μίλησα μαζί τους”.

Για το αν μίλησε με τον κόουτς Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα: “Έχω καλή σχέση με τον Τσάβι. Δεν του ζήτησα συμβουλές, όμως μου είπε ότι η Μπαρτσελόνα ήταν το καλύτερο μέρος που θα μπορούσα να δουλέψω. Δεν χρειάστηκε να ζητήσω τη γνώμη του”.

Για το αν έπαιξε ρόλο η παρουσία του Σάρας: “Όχι, επειδή δεν ήξερα εκείνη την περίοδο ότι θα ήταν ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα”.

Για το πως ήταν η σχέση τους στον Παναθηναϊκό: “Η αλήθεια είναι πως ήταν σκληρός μαζί μου. Είχε απαιτήσεις από τους νέους παίκτες. Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο, ήμουν μόνο 20 ετών. Όμως τα πράγματα ήταν καλύτερα τη δεύτερη χρονιά. Κατάλαβα ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλό της ομάδας”.

Σχετικά άρθρα