Μετά το γήπεδο με τη μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια, ο Greek Freak τιμήθηκε για τα κατορθώματά του και από την πατρίδα των γονιών του, τη Νιγηρία.

Την είδηση, αποκάλυψε η FIBA μέσω των social media. Ο Αφρικανός καλλιτέχνης Μπαμπαόλα Ολουβαφέμι είναι εκείνος που σχεδίασε το πρόσωπο του ηγέτη των Μπακς στο ολοκαίνουργιο γήπεδο της νιγηριανής πρωτεύουσας και μιλώντας στο Gazzetta τόνισε ότι ο Γιάννης αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Αφρικανούς.

«Θέλαμε να κάνουμε το γήπεδο πιο ελκυστικό. Να του δώσουμε ζωή. Κι αποφασίσαμε να το κάνουμε με τη μορφή του Γιάννη στο τσιμέντο. Μας πήρε περίπου δυο εβδομάδες για να τελειώσουμε, δίχως υποστήριξη από άλλους. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ να βλέπω μπάσκετ. Δεν έχω παίξει ποτέ, όμως αγαπώ να βλέπω αγώνες. Ειδικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είχαμε κατά καιρούς σπουδαίους Νιγηριανούς στη λίγκα, κανείς όμως δεν είναι τόσο επιδραστικός όσο αυτός, κανείς δεν έχει αφήσει τόσα πράγματα πίσω του. Είναι μια φωνή για όλους μας, ένας άνθρωπος που μας εμπνέει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο street artist που έδωσε ζωή στο τσιμέντο του ανοιχτού γηπέδου, πλάι στο μότο «Dream Big Everytime» (σ.σ. να έχεις μεγάλα όνειρα κάθε φορά) που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κουβαλά από την αρχή της καριέρας του.

«Προσπαθώ να αφυπνίσω τους συνανθρώπους μου με τη δουλειά μου και για αυτόν τον λόγο, επέλεξα τον Γιάννη επειδή είναι Αφρικανός, επειδή έχει Αφρικανούς προγόνους και ιστορία, κυρίως όμως μπορεί να δώσει έμπνευση στα παιδιά μας, να κάνει τους νεαρούς μπασκετμπολίστες στη Νιγηρία να ονειρεύονται» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Μπαμπαόλα Ολουβαφέμι.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα