Και η Περιφέρεια Αττικής μπήκε στις ειδικές περιοχές που έχουν μπει ήδη σε περιορισμούς (τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω), για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά το μεσημέρι της Παρασκευής (14/8) και έτσι από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί θα πρέπει να είναι κλειστά μπαρ, εστιατόρια και στην Αττική μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά με έντονες παρακλήσεις προς τους νέους για προσοχή και χρήση μάσκας για μία εβδομάδα αφότου επιστρέφουν από τις διακοπές τους συνοψίζονται στα ακόλουθα:

-Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

-Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα (πέρα απ’ όσες περιοχές ήδη υπήρχαν περιορισμοί).

-Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.

-Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

-Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

-Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

-Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

-Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Σχετικά άρθρα