Ο Λίνας Κλέιζα παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta.gr και, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος ήταν ένας από τους μεγάλους λόγους της αποτυχίας στο Final-4 του 2010, ενώ τόνισε πως δεν μπορούσε να βλέπει την αδικία από τους διαιτητές!

Σε ερώτηση για το τι τον έκανε περισσότερο έξαλλο όλα αυτά τα χρόνια, ο παλαίμαχος Λιθουανός άσος απάντησε:

«Μερικές φορές όταν σκέφτομαι την αδικία από τους διαιτητές… Δεν θέλω να μιλάω πια για αυτό. Στο τέλος της ημέρας, μιλάμε για σπορ. Η ομορφιά των σπορ έχει να κάνει με το ότι δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από τίποτα. Βγαίνεις στο παρκέ, παίζεις και αν είσαι καλύτερος, τις περισσότερες φορές θα κερδίσεις.

Το παιχνίδι πρέπει να παραμείνει αγνό. Κανείς δεν πρέπει να αποφασίζει για το παιχνίδι, εκτός από τους παίκτες και τους προπονητές! Δεν μπορούσα να βλέπω την αδικία ή τους διαιτητές να επεμβαίνουν σε αυτό! Ήταν το πιο απογοητευτικό κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία».

Για το αν νιώθει ότι άφησε τη δουλειά στη μέση στον Ολυμπιακό, είπε: «Ναι, σίγουρα. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα να μείνω τη δεύτερη χρονιά όμως ο τρόπος που εκτυλίχθηκαν οι τελικοί στο πρωτάθλημα… Όλοι ήταν αναστατωμένοι. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν με προσέγγισε. Κανείς δεν με πλησίασε να μου πει: “Ξέρεις κάτι Λίνας; Μείνε και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε του χρόνου”.

Νομίζω πως αν έμενα και αν έμεναν όλοι, θα είχαμε τρομερή ομάδα. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε δυναστεία τα επόμενα χρόνια! Ήταν σίγουρα στο μυαλό μου, ήθελα να κερδίσω την EuroLeague, σκέφτηκα να παραμείνω ακόμα έναν χρόνο πριν γυρίσω στο ΝΒΑ όμως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον Ολυμπιακό για το τι θα κάνουμε, πως θα χτίσουμε την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Έτσι, πήγα ξανά στο ΝΒΑ».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Σχετικά άρθρα