Ο κορυφαίος της Εθνικής μας ομάσας με 19 πόντους και 3/5 τρίποντα στη νίκη επί της Ιορδανίας (92-71) ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που στάθηκε μετά το ματς στο καλό πρόσωπο της ομάδας, αλλά και στις δύσκολα ματς που ακολουθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Βάλαμε κάποια σουτ, όλη η ομάδα πήγε καλά επιθετικά στην πορεία του αγώνα, ανεβάσαμε και την ένταση του παιχνιδιού και βρήκαμε καλό ρυθμό και στα σουτ. Είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε και έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Ήταν απλά το πρώτο ματς και συνεχίζουμε. Την ομάδα μας χαρακτηρίζει το πνεύμα της ομαδικότητας, έχουμε καλή χημεία και αναζητούμε τα ελεύθερα σουτ. Διαβάζει το παιχνίδι, αλλά και τι σου δίνει ο αντίπαλος.

Ναι, στην προετοιμασία ήμασταν διαστακτικοί κάπως σουτ, αλλά είναι και μια περίοδος στην οποία ο προπονητής κάνει τις δικές του δοκιμές και οι παίκτες θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Τα επίσημα είναι μια άλλη ιστορία. Η απουσία του Ντίνου (Μήτογλου) είναι σίγουρα σημαντική, γιατί εκτός από πολύ καλό παιδί κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ. Παίζει άμυνα, έχει πολύ καλά χέρια, έχει επίθεση, έχει post up. Θα μας λείψει, αλλά η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Ναι, επόμενος αγώνας είναι με τις ΗΠΑ, θα παλέψουμε απέναντι σε μια ομάδα που ξέρουμε ότι είναι δυνατή και με τη Νέα Ζηλανδία θα τα δώσουμε όλα γιατί είναι μια νίκη την οποία χρειαζόμαστε».

Σχετικά άρθρα