Ξέσπασε ο Κώστας Σορώτος μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις ότι «Μέσα στους κορυφαίους λόγους εξάπλωσης του ιού η αθλητική δραστηριότητα» και πως «Η μπάλα μεταδίδει τον ιό», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά είναι αντικείμενα επιθεώρησης!

Αναλυτικά όσα έγραψε ο γνωστός προπονητής:

«Μετά από χρόνια μάθαμε ότι η κακομοίρα η μπάλα είναι εστία υπερμετάδοσης λοιμώξεων. Επίσης μάθαμε ότι τα παιδιά στο σχολείο, σε αίθουσες κλουβιά, είναι ακίνδυνα ενώ στα γήπεδα είναι τα παιδιά του σατανά.

Κανονικά αυτά είναι αντικείμενα επιθεώρησης. Προφανώς κυρία μου δεν υπάρχει χώρος που να μην έχει κίνδυνο να κολλήσεις. Ε, τότε κλείστε μας όλους στα σπίτια μας ή σε καμιά θερμοκοιτίδα.

Σαν γιατροί που είστε θα έπρεπε να ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιες άλλες ασθένειες όπως κατάθλιψη, απώλεια αξιοπρέπειας, αδυναμία να έχεις τα απαραίτητα να ζήσεις, ναρκωτικά, αυτοκτονίες, εγκληματικότητα, κοινωνική απομόνωση, αγοραφοβία, ιδρυματοποίηση.

Βέβαια εσείς είστε μακριά από αυτά γιατί έχετε τη δουλειά σας που σας επιτρέπει να ζείτε με άνεση, τι σας νοιάζει για κάτι γραφικούς, όπως νομίζετε ότι είναι οι άνθρωποι του αθλητισμού, κάποιοι παρίες της ζωής που ασχολούνται με μια μπάλα, που είναι και θανατηφόρα να μην ξεχνάμε. Αυτοί λοιπόν οι γραφικοί τύποι κυρά μου κράτησαν για χρόνια την κοινωνία υγιή και αλώβητη από πολλές ασθένειες. Αυτή η μπάλα έκανε χιλιάδες ανθρώπους να γελάσουν, να κλάψουν, να συγκινηθούν, να αγκαλιαστούν, λαούς ολόκληρους να βγουν στους δρόμους και να νιώσουν ευτυχισμένοι, αυτή η μπάλα το 1987 έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους και τους έκανε περήφανους, τους έκανε να κλαίνε από χαρά. Αυτή η μπάλα χάρισε στιγμές και συναισθήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους που εσείς δεν θα τα νιώσετε ποτέ.

Τέλος αυτή η μπάλα έκανε και κάποιους πλουσιότερους από κάποια λεφτά κάποιων φεστιβάλ και τώρα μας κουνάνε και το δάχτυλο. Γιατί όλοι δεν είμαστε χρυσόψαρα ούτε προσκυνημένοι.

Είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στο θέμα. Δεν αξίζει να ασχολούμαι με ανθρώπους που μας λένε ότι πρέπει να κυκλοφορούμε με μονά – ζυγά, δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτούς που παίζουν κατά το δοκούν με τα τεστ, δεν μπορώ να ασχολούμαι με ανθρώπους που μιλάνε για αυστηρό λοκ- ντάουν και ανοίγουν τα πάντα εκτός του αθλητισμού, που είναι ανοιχτός σε όλο τον άλλον κόσμο.

Σέβομαι απόλυτα τους γιατρούς της πρώτης γραμμής, αυτούς που είναι στα νοσοκομεία σώνοντας συνανθρώπους και δεν σέβομαι τους τηλεοπτικούς αστέρες που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια αντί να είναι στο καθήκον τους.
Κάντε ότι καταλαβαίνετε, εύχομαι να βρείτε τη νέα γενιά απέναντι σας».

Σχετικά άρθρα