Κάκιστες είναι οι αναμνήσεις με τις οποίες αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ποπς Μενσά-Μπονσού το 2015 ως παίκτης της ΑΕΚ τότε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ντοκιμαντέρ όπου αναφέρεται στη ζωή του.

Ο παλαίμαχος πια φόργουορντ/σέντερ και νυν GM των Capital City Go-Go (σ.σ. θυγατρική ομάδα των Ουίζαρντς) είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και δήλωσε πως δεν είχε καμία υποστήριξη από την Ένωση, η οποία μάλιστα τον «άδειασε» με τη συμπεριφορά της, ενώ ο ίδιος είχε φροντίσει να ενημερώσει εξ αρχής πως έπαιρνε κάποια συγκεκριμένα φάρμακα για την όρασή του.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πριν υπογράψει δεν πέρασε καν από τις καθιερωμένες εξετάσεις, λέγοντας ότι απλώς τον είχαν ρωτήσει εαν είχε πόνους στο γόνατο!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ποπς Μενσά-Μπονσού:

«Το τέλος της καριέρας μου ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μου. Μετά από το Ντένβερ πήγα στην Ελλάδα. Ήξερα από τα ρούκι χρόνια μου ότι αν παίρνεις φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να την αναφέρεις. Δεν πέρασα από ιατρικές εξετάσεις, αξονικές ή ακτινογραφίες και δεν έκανα κανένα τεστ. Με ρώτησαν απλά: “Τα χρειάζεσαι τα φάρμακα;”, τους είπα όχι. Με ρώτησαν “αισθάνεσαι κάποιον πόνο;” και είπα πάλι όχι. “Τέλεια, οι εξετάσεις μας τελείωσαν” απάντησαν και μου είπαν “μην παίρνεις φαρμακευτική αγωγή τις ημέρες των αγώνων”.

Μπήκα στη σεζόν, ήμουν πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ, πήγαινα προς το MVP και τότε βγήκε πως απέτυχα σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο τίτλος έλεγε “ο Ποπς Μενσά-Μπονσού έκανε χρήση αμφεταμίνης”. Μίλησα με τον προπονητή, με τον γυμναστή και με τον ιδιοκτήτη, τους είπα ότι δεν έχω κλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή μου, είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά μου. Πήγα στη δίκη, ο δικαστής δεν μιλούσε αγγλικά. Του εξήγησα ότι έπαιρνα μια φαρμακευτική αγωγή για να βλέπω όπως ένας κανονικός άνθρωπος, δεν ήταν ουσία που με έκανε πιο γρήγορο ή πιο δυνατό και δεν μου βελτίωνε την απόδοση. Απλά με κοιτούσε.

Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε πως η ομάδα έστειλε φαξ, στο οποίο έλεγε πως δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την αγωγή που έπαιρνα. Μου ράγισαν την καρδιά, έκλαψα, μέχρι να προσγειωθώ από το ταξίδι από την Αθήνα είχα 50 μηνύματα. Μπήκα στο Twitter και εκεί είδα ότι μου επιβλήθηκε τιμωρία δύο ετών και ήταν σκληρό. Είχα τιμωρία δύο χρόνων στα 33 μου, οπότε κατάλαβα πως αυτό ήταν το τέλος της καριέρας μου και αποσύρθηκα».

Σχετικά άρθρα