Αν και από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου άρχισε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων-κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, κάποιες δραστηριότητες και δυνατότητες παραμένουν ακόμη «στον πάγο» μέχρι νεωτέρας. Μεταξύ αυτών και η μετακίνηση εκτός νομού, για την οποία σημαντικό ρόλο φαίνεται πως θα διαδραματίσουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Για τη μετακίνηση εκτός νομού, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας σήμερα στο Mega, ξεκαθάρισε ότι τουλάχιστον για τις επόμενες δυο βδομάδες δεν θα επιτραπεί.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ τα εξής: «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση εκτός νομού».

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, η μετακίνηση εκτός νομού δεν επιτρέπεται, εκτός από λόγους εργασίας και υγείας. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για τη μερική άρση των μέτρων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ σε αυτό το διάστημα οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, λόγους υγείας και βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από τη μόνιμη κατοικία.

Σχετικά άρθρα