Η ζωή του Μπάνε Πρέλεβιτς μέσα από τη δική του αφήγηση ξεδιπλώνεται στο βιβλίο «Η δύναμη της ήττας» που κυκλοφόρησε από την MVPublications.

«Με λένε Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς αλλά όλοι με φωνάζουν “Μπάνε”. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του Βελιγραδίου. Μου άρεσε πάντα να σουτάρω και αυτό το έμαθα καλά-έμαθα να κάνω κι άλλα καλά, αλλά ο κόσμος με θυμάται για τα μεγάλα σουτ που πήρα. Κάποια τα έβαλα, κάποια τα έχασα…».

Η εισαγωγή του Σέρβου μπασκετμπολίστα στην αυτοβιογραφία του, παρότι ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει το βιβλίο του αυτοβιογραφικό, είναι χαρακτηριστική. Από το ξεκίνημά του στον Ερυθρό Αστέρα μέχριτον ΠΑΟΚ όπου μεγαλούργησε, την Βίρτους Μπολόνια και την ΑΕΚ, ο «Τίγρης» φρόντιζε σε κάθε παιχνίδι του να δείχνει τι σημαίνει «εκτελεστής».

«Ίσως να απορεί κανείς που επέλεξα για τίτλο του βιβλίου μου το “Η δύναμη της ήττας”» γράφει ο μεγάλος αυτός παίχτης τονίζοντας: «Πιστεύω βαθιά ότι οι ήττες μας είτε στο γήπεδο είτε οπουδήποτε αλλού μας καθορίζουν. Μας αλλάζουν, μας ωριμάζουν, μας μεταμορφώνουν. Η ήττα είναι ο πιο χρήσιμος σύμμαχος στην προσπάθεια μας για να γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε…»

Σχετικά άρθρα