Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Τζάμπολ”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, στους Αλβέρτη–Διαμαντίδη, στον Ολυμπιακό και σε πολλά άλλα θέματα!

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός στον Γιάννη Νάτου:

Για την Ελλάδα: Είναι το δεύτερο σπίτι μου εδώ.. όταν περνάς 10 κάπου είναι εύκολο να το πεις σπίτι σου. Πάντα χαίρομαι να επιστρέφω.

Για τον Παναθηναϊκό: Δεν παρακολουθώ πολύ. Αν περάσεις τη γραμμή είναι εύκολο να μιλήσει το συναίσθημα. Είναι δύσκολη περίοδος για τον Παναθηναϊκό.

Για το αν μετανιώνει για την καριέρα του: Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου. Για πολλά χρόνια ήθελα να παίξω ΝΒΑ αλλά δεν ήταν αυτή η ιστορία μου τελικά. Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και βρήκα χαρά. Κέρδισα τίτλους και αυτό ήταν θεραπευτικό για εμένα.

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four: Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός είναι στο Final Four αποτελεί κέρδος για την χώρα. Το να έχεις μια ομάδα να εκπροσωπεί τη χώρα είναι καλό. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό. Αν κερδίσουν, όλα καλά, αν χάσουν θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Για τους Καλάθη και Σάρας: Κέρδισα τίτλους με τον Νικ. Ήταν σαν μικρός αδερφός μου. Ο Σάρας ήταν μαζί μου επίσης. Εννοείται τους εύχομαι καλή τύχη.

Για τον αν ήταν σοκ η απομάκρυνση των Διαμαντίδη και Αλβέρτη από τον Παναθηναϊκό: Λίγο. Πίστευα πως θα εξαντλούσαν τα συμβόλαιά τους. Ήταν σοκ αυτό που συνέβη αλλά είναι μια απόφαση που πάρθηκε, ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται. Θα βρουν την άκρη τους ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης.

Για το αν ο Ζοτς νοιώθει πίεση στη Παρτιζάν μετά την απώλεια του EuroCup: Πάντα υπάρχει πίεση. Εκεί κυριαρχεί. Η πίεση είναι για ορισμένους. Όχι για όλους και αυτός που παίρνει την πίεση πάνω του είναι αυτός που κερδίζει. Ο Ζοτς το έχει ξανακάνει.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης είναι κυριαρχικός, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Το να μην έχεις τον Μίντρλετον σε τόσα παιχνίδια είναι δύσκολο.

Για το πού έχει βρει φίλους του Παναθηναϊκού: Στην Βοστώνη, στη Φιλαδέλφεια, στο Γκόλντεν Στέιτ. Πάντα υπάρχουν 2-3 που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σου για να βγάλουν φωτογραφία ή να πάρουν αυτόγραφο. Είναι όμορφο να βρίσκεις κι εκεί φίλους του Παναθηναϊκού που σου δείχνουν την αγάπη και τον σεβασμό τους.

Σχετικά άρθρα