Η μάχη της ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία είναι εξαιρετικά αμφίρροπη και με εξαίρεση τον Χαρίλαο Τρικούπη που έχει… ξεφύγει ένας “όμιλος” ομάδων δίνει τεράστια μάχη στο κατόπι του και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.

Το δύσκολο διπλό στην έδρα της Δάφνης Δαφνίου έδειξε την ψυχή και τον χαρακτήρα των “πράσινων”. Παρά τη σοβαρή απουσία του Μιχάλη Πολυτάρχου και τον περιορισμό του φοβερού και τρομερού φέτος, Νίκου Λιακόπουλου, ήρθαν οι λύσεις από τους υπόλοιπους, με τον Βαγγέλη Καραμπουλα να κάνει ξανά το… χρέος του, τον Γιώργο Κουκά να βοηθάει και τους “πύργους” Χρήστο Πετροδημόπουλο, Κώστα Μαχαίρα να εξελίσσονται στους “σημαιοφόρους” της επιτυχίας. Ο Νάσος Χούμπαυλης δεν άφησε την ομάδα του να “πέσει” μετά την ήττα από το Ψυχικό, που σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν θα πρέπει να θεωρείται “στραβοπάτημα”, αν αναλογιστούμε την πορεία φέτος, αλλά όλα αυτά τα χρόνια των “σκίουρων” του Γιώργου Ρεμεντέλα.

Πριν από μερικά χρόνια ο Διαγόρας αγωνιζόταν στην Δ’ ΕΣΚΑ, όμως με σωστό και μεθοδικό πλάνο κατάφερε να φτάσει στην Α2 και φέτος όχι απλά να πρωταγωνιστεί ακόμα περισσότερο από πέρυσι, αλλά να έχει προκαλέσει αίσθηση στον πανελλήνιο με την απίστευτη πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου διέλυσε τόσο τον Πανιώνιο, όσο και τη Λάρισα, ενώ άφησε εκτός συνέχειας και τον ΠΑΟΚ, όντας έτοιμος να δώσει το σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας του με την κάτοχο του τροπαίου πριν δύο χρόνια, ΑΕΚ. Αυτό το… όμορφο απρόοπτο με την παράπλευρη διοργάνωση έφερε και απίστευτη κούραση στο ποιοτικό, αλλά μεγάλο σε ηλικία ρόστερ, που αφού “κατάπιε” με την κλάση του σημαντικούς αντιπάλους, ήταν λογικό να υπάρξει κάποια στιγμή συσσωρευμένη κόπωση από τα “διπλά” παιχνίδια. Ωστόσο, οι κόποι και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται και οι Αιγαλεώτες θα δώσουν τη μάχη τους μέχρι τέλους, ζώντας το όνειρό τους σε απόλυτο βαθμό.

Στον πάγκο τους έχουν έναν τύπο που… ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Δουλεύει σκληρά και ξέρει πώς να εμπνέει τους παίκτες του, αλλά και να διαχειρίζεται τις σπουδαίες προσωπικότητές τους. Ο Νάσος Χούμπαυλης έχει χαράξει μια επιτυχημένη πορεία στο ελληνικό μπάσκετ, απ’ όποιο πόστο κι αν το έχει υπηρετήσει και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε έναν αξιόλογο προπονητή, με αρχές και φιλοσοφία, που ασκούν ευεργετική επίδραση στον Διαγόρα.

Σχετικά άρθρα