Έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει το 2025 ο Ολυμπιακός και μεταξύ των πολλών ειδικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν θα είναι η δημιουργία μιας ταινίας η οποία θα μεταφερθεί στη συνέχεια με τη μορφή μίνι σειράς στο Mega.

Πρόκειται για υψηλού κόστους παραγωγή την οποία θα αναλάβει η Foss Productions με την έναρξη των γυρισμάτων να τοποθετείται χρονικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η ιστορία ξεκινάει από το ”σήμερα” με την προσωπική αφήγηση του κεντρικού ήρωα, ο οποίος συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Όσο και ο Ολυμπιακός. Η ταινία θα αφηγηθεί τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της ερυθρόλευκης ομάδας.

Από τη μικρασιατική καταστροφή και την μετακίνηση των προσφύγων στον Πειραιά, την ίδρυση του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, το βομβαρδισμό του Πειραιά το 1944, τη χρυσή δεκαετία του 1960 οπότε και καθιερώθηκε το προσωνύμιο «Θρύλος», την τραγωδία της θύρας 7 το 1981 και πολλές ακόμη σημαντικές στιγμές.

Γνωστός για τα φανατικά του αισθήματα αγάπης προς τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Μπέζος συμφώνησε ήδη για τη συμμετοχή του στο πρωταγωνιστικό καστ. Τη συμμετοχή τους στην ταινία έχουν ήδη αποφασίσει και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, αλλά και ο Θάνος Τοκάκης όπως και η Λένα Παπαληγούρα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο της παρουσίασης των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται ένα ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού και πως έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού. Ναι έχουμε ξεκινήσει. Οι συνεργάτες μας θα ετοιμάσουν εκδηλώσεις αλλά και ντοκιμαντέρ. Έχουν γράψει ιστορία από τις εκδηλώσεις που έχουν κάνει. Να περιμένετε να δείτε μεγάλα πράγματα για τη χρυσή ιστορία αυτού του συλλόγου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα