Μία δήλωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τη συνέντευξη Τύπου του Ντέιβιντ Μπλατ, όπου ο -τότε- προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει άγνοια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έχει φέρει τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου τον Μάρτιο του 2019.

Η κατακραυγή εναντίον του είχε πάρει μάλιστα παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς θέση για το θέμα πήρε ακόμα και ο παραγωγός του κορυφαίου αθλητικού δικτύου ESPN, William Weinbaum, ο οποίος τόνισε:

«Ο Έλληνας πρώην προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, κατηγόρησε τον πρώην κόουτς των Καβαλίερς, Ντέιβιντ Μπλατ, ότι ψεύδεται επειδή “έχει εβραϊκό αίμα μέσα του” όταν είπε ότι δεν ήξερε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να παίξει σε έναν αγώνα τον προηγούμενο μήνα. 

Έξαλλος και  ο CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ, τόνισε ότι «τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες. Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια. Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη».

Η δήλωση του Αλεξανδρή για Μπλατ:

«Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση».

Σχετικά άρθρα