Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος μίλησε στη FORZA σχετικά με την ομάδα και τα μελλοντικά πλάνα του.

«Η ομάδα είχε φέτος πολλές ατυχίες, αλλιώς σχεδιάστηκε κι αλλιώς συνέχισε τελικά την πορεία της. Σας θυμίζω τον τραυματισμό του Λοβ στην αρχή της χρονιάς, τους τραυματισμούς των Γκρίφιν και Κάρτερ που τελικά τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ και αποχώρησαν από την ομάδα.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για παίκτες που είχαν έναν ρόλο, μιλάμε για βασικά γρανάζια του ρόστερ στα οποία επιλέξαμε ουσιαστικά να στηριχτούμε. Πρόσφατα αποχώρησε ένας ακόμη βασικός μας παίκτης, o Μάρβιν Τζόουνς, επειδή το ζήτησε, επειδή βρήκε καλύτερο συμβόλαιο κι επειδή είχε ένα οικογενειακό θέμα με τη μητέρα του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Ήρθε ένας καινούριος παίκτης που προσπαθεί να μπει στο κλίμα. Φέτος είχαμε αναρίθμητες ατυχίες, είναι σα να μας έχει καταραστεί κάποιος… Δείτε τι έγινε στο ματς με τον Απόλλωνα. Ο Καμπερίδης που είχε ένα τόσο καλό ξεκίνημα και τραυματίστηκε πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Καλώς ή κακώς ακόμη προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας.

Εκνευρίζομαι όταν αρχίζουν οι αφορισμοί, δεν μπορώ να δεχθώ από αυτόν που βρίζει να μη βάζει κάτω όλα τα δεδομένα. Πως νομίζουν πως αισθάνομαι εγώ όταν χάνουμε; Ναι, δέχομαι πως έγιναν και λάθη. Η ομάδα χρειάζεται πίστη και στήριξη, όλοι στενοχωριόμαστε στα δύσκολα αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα μηδενίζει όλα. Στη δική μου νοοτροπία όλοι στην ομάδα είμαστε «ένα». Όλοι καλοί, όλοι άχρηστοι. Δεν διαχωρίζω κανέναν… Είμαστε οικογένεια, παρέα.

Έχω διαβάσει διάφορα του στυλ πως εγώ είμαι ο δήθεν πρόεδρος και εκμεταλλεύομαι τα λεφτά του κόσμου… Όποιος νομίζει πως μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα ας έρθει».

Σχετικά με το κεφάλαιο «διαιτησία» ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε: «Θέλουμε να μας φέρονται δίκαια κι αυτό δεν συμβαίνει δυστυχώς. Για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω ομάδα αισθάνομαι πως είναι σταμπαρισμένη. Πολλές φορές φίλαθλοι μού γράφουν «κάνε κάτι» .

Θα αναφέρω ένα τελευταίο παράδειγμα. Πριν 1-2 εβδομάδες παίζουμε με τον Ολυμπιακό, παίκτης του Ολυμπιακού έδειξε τα γεννητικά του όργανα στη κερκίδα, στελέχη του Ολυμπιακού απειλούσαν αστυνομικούς και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τελικά ήταν αυτή που κλήθηκε στον αθλητικό δικαστή για να απολογηθεί για αντιδράσεις του κόσμου. Είναι δίκαιο; Κάπου έχω κουραστεί με αυτό το θέμα. Κάποιοι δεν χωνεύουν τον ΠΑΟΚ, τον βαράνε αλύπητα.

Εγώ όμως είμαι εδώ, προχωράω δεν σταματάω, θα συνεχίσω να παλεύω, είτε μέχρι να βρεθεί επενδυτής είτε μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα».

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Θανάσης Χατζόπουλος είπε: «Για να λειτουργήσει η ομάδα με τα παλιά της χρέη πρέπει να έχει έσοδα περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Τα 600.000 αφορούν το δημόσιο, ΙΚΑ και Εφορία. Είναι μεγάλο ποσό για τα δεδομένα τα δικά μας. Συν το ρόστερ, τα έξοδα ταξιδιών και άλλα έξοδα.

Είχαμε προϋπολογίσει χρήματα του στοιχήματος τα οποία δεν πήραμε. Η μοιρασιά που έγινε από την ΓΓΑ , τον κ. Αυγενάκη κατά την γνώμη μου ήταν λανθασμένη κι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια απάντηση σχετικά με το θέμα, όλες οι ομάδες αναμένουμε εξελίξεις.

Είχαμε επίσης υστέρηση εσόδων από τα εισιτήρια. Σας θυμίζω το δίλημμα που μπήκε κάποια στιγμή με το «εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι» τους περιορισμούς με το 10% της χωρητικότητας…

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε ο οικονομικός μας διευθυντής με βάση στοιχεία παλαιότερων ετών, από τα εισιτήρια η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη τελευταία διετία στερήθηκε ένα ποσό μεγαλύτερο της τάξης του 1 εκατ. ευρώ. Αν είχαμε αυτό το εκατομμύριο θα είχαμε ξεχρεώσει.

Τα χρήματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση συμβολαίων σε παίκτες προπονητές παλαιότερων ετών, έχουμε μηδενίσει το κοντέρ σε τέτοιες οφειλές. Επίσης με τα χρήματα της οικογένειας Σαββίδη πληρώσαμε προμηθευτές και κλείσαμε μια μεγάλη εκκρεμότητα εκατοντάδων χιλιάδων με το ταξιδιωτικό γραφείο. Το χορηγικό μας κομμάτι φέτος πήγε καλύτερα αλλά δεν φτάνει για να καλύψει αυτή την υστέρηση που είχαμε από τα λεφτά του στοιχήματος.

Έχω κάποια όρια, έχω ξαναπεί: Δεν είμαι Σαββίδης. Μπορώ να βάλω χρήματα μέχρι ενός σημείου, οι δυνατότητές μου δεν είναι απεριόριστες. Κάθε χρόνο μπορώ να βάζω μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό”.

Για μένα η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι μονόδρομος αν θέλουμε η ομάδα να ζήσει. Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία… Θα γίνει γενική συνέλευση και θα δούμε τις λεπτομέρειες. Ξέρω… είναι κουραστικό για τον κόσμο , είναι ένα συνεχόμενος αγώνας. Η ομάδα δεν έχει ξεχρεώσει, οφείλουμε περίπου 1,8 εκατ. ευρώ στο δημόσιο. Πρόσφατα έσκασε μια δικαστική υπόθεση για ένα παλιό έλεγχο που μας είχε γίνει, μας επιβλήθηκε πρόστιμο. Επίσης ήρθε μια άλλη υπόθεση για απλήρωτα ενοίκια από το 2009. Συνεχώς αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις».

Σχετικά με την οικογένεια Σαββίδη και το δικό του μέλλον στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε: «Όχι, δεν έχω πληροφόρηση πως η οικογένεια Σαββίδη θα ήθελε να ασχοληθεί με την ΚΑΕ. Θα ήταν ευχής έργο αν αυτό γινόταν και φυσικά θα παρείχα κάθε στήριξη και κάθε βοήθεια.

Προσωπική μου επιθυμία είναι να βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας και να αναλάβει την ομάδα. Εγώ δεν ξέρω πόσο θα αντέξω. Το να λέμε να γίνω εγώ μεγαλομέτοχος δεν έχει νόημα αν δεν μπορώ πρακτικά να την βοηθήσω να αλλάξει επίπεδο.

Αυτό που προσπαθώ καθημερινά είναι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ να έχει μια σοβαρή αξιοπρεπή λειτουργία. Δεν κοιτάζω ποτέ τι κάνουν οι άλλες ομάδες… Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πως η ομάδα μου δεν θα έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στον φάκελο της. Ο ΕΣΑΚΕ θεσπίζει κάποιους κανόνες και εμείς ως ΠΑΟΚ προσπαθούμε να τους ακολουθούμε…».

Σχετικά άρθρα