Με άρθρο του στον «Παρατηρητή της Θράκης» ο Βασίλης Στοάκης κατέγραψε τα 5 βήματα τα οποία θα ήταν καλό να γίνουν στη νέα ημέρα του μπάσκετ της Κομοτηνής ανάμεσα στα 3 σωματεία. Αυτά είναι τα εξής:

1. Ξεκάθαρες τοποθετήσεις, οριοθετημένοι στόχοι, ειλικρίνεια και αμοιβαίος σεβασμός
Για να γίνει μία νέα αρχή πρέπει να αφήσουν όλοι στην άκρη αντιπάθειες, συμπάθειες και λάθη του παρελθόντος. Δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί τίποτα αν υπάρχει καχυποψία και στο μυαλό όλων βρίσκονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Οπότε νούμερο 1 στόχος είναι η δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης.

2. Ορισμός ενός υπεύθυνου προπονητή και κατάρτιση ενός προπονητικού πλάνου όλων των ηλικιών
Η πόλη διαθέτει 3 ακαδημίες μπάσκετ και θα ήταν ευχής έργο να διαθέτει άλλες 3 και γιατί όχι περισσότερες. Αυτό που θα ήταν σημαντικό να γίνει είναι να προσληφθεί ένας καταξιωμένος και άρτια καταρτισμένος προπονητής κοινής αποδοχής, ο οποίος θα φτιάξει το προπονητικό πλάνο όλων των ηλικιών, πάνω στο οποίο θα δουλεύουν οι προπονητές των 3 συλλόγων. Ο υπεύθυνος προπονητής θα επιβλέπει τον βαθμό υλοποίησης των προπονήσεων και εξέλιξης των αθλητών, θα συζητά σε εβδομαδιαία βάση με τους προπονητές και σε μηνιαία βάση θα γίνεται συγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων ώστε να αναλύουν τις εξελίξεις και τυχόν προβλήματα.

3. Συνεχείς φιλικές αναμετρήσεις και διεξαγωγή τουρνουά με ομάδες της Ελλάδας και των Βαλκανίων

Οι φιλικές αναμετρήσεις δίνουν πάντα κίνητρο στα παιδιά, καθώς δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε επίπεδο αγώνων και παράλληλα κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον. Οπότε είναι σημαντικό να γίνονται φιλικές αναμετρήσεις σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο είτε ανάμεσα στις ομάδες της πόλης είτε εκτός νομού ενώ παράλληλα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για διεξαγωγή τουρνουά Χριστουγέννων και Πάσχα με ομάδες της χώρας και ίσως από γειτονικές χώρες.

4. Στην κορυφή ο ΓΑΣ, σε ρόλο «φυτωρίου» ΑΕΚ και Αίας

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή βρίσκεται στην Β΄ Εθνική με την διοίκηση του συλλόγου να μην κρύβει το όραμα της για την άνοδο της ομάδας στην Α2 σε μία πενταετία. Σε αυτήν την προοπτική, θα ήταν καλό να υπάρχει εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στις ομάδες ώστε να δίνονται παίδες και έφηβοι στις άλλες δύο ομάδες, όπου θα έχουν ρόλο στο rotation των προπονητών, όπως γίνεται και τώρα σε μεγάλο βαθμό. Έτσι από το να έχουν 8 αγώνες σε επίπεδο εφήβων, θα τους δοθεί η δυνατότητα να αναμετρηθούν σε περισσότερους από 20 αγώνες επιπέδου ανδρών. Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται επικοινωνία ανάμεσα στους προπονητές των 3 ομάδων και παράθεση ιδεών. Μία άλλη ιδέα είναι η δημιουργία ενός καλού παιδικού τμήματος σε μία ομάδα ή ενός εφηβικού σε άλλη, συγκεντρώνοντας τις καλές φουρνιές σε έναν σύλλογο, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά χημεία και να διεκδικήσουν καλύτερες πορείες.

5. Κοινές δράσεις και συνεργασία με το Δ.Π.Θ.

Είναι σημαντικό για τους συλλόγους η διεξαγωγή επιστημονικών ημερίδων από διακεκριμένους ομιλητές σε θέματα προπόνησης, φυσικής κατάστασης, διατροφής και συμπεριφοράς γονέων. Αυτό μπορεί να γίνει πάντα σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Σχετικά άρθρα