Μετά από τις έντονες αντιδράσεις για τη διεξαγωγή τους σε όλη τη χώρα και παρά την αρχική απόφαση για οπαδούς μόνο από την Ιαπωνία, ούτε αυτό δεν κατέστη εν τέλει δυνατόν, όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη διοργανώτρια χώρα και τη ΔΟΕ.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είχαμε αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για τους Ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές».

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Στο μεταξύ, οι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων (23/7-8/8), ακυρώνουν ή περιορίζουν τα περίπτερα και τις διαφημιστικές εκδηλώσεις που συνδέονται με την κορυφαία διοργάνωση, απογοητευμένοι από τις αποφάσεις «της τελευταίας στιγμής» από τους διοργανωτές και μια καθυστέρηση σχετικά με το εάν θα επιτρέπονται οι θεατές, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Σχετικά άρθρα