Ο Γιώργος Παπαγιάννης εξήγησε γιατί αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι γνώριζε πως θα αλλάξει επίπεδο φέτος η ομάδα.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «Gazzetta» ο διεθνής σέντερ:

Η μετεγγραφή σου, πάντως, ήταν ελαφρώς επεισοδιακή και μάλιστα συνοδεύτηκε με μία δήλωση απογοήτευσης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που εξέφρασε πικρία για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης. Δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την δική σου πλευρά και ο κόσμος έχει μονόπλευρη ενημέρωση για το θέμα. Ποια είναι η δική σου θέση;

«Η θέση μου είναι μεταξύ εμού και της ομάδας! Από ‘κει και πέρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ περαιτέρω. Συνέβησαν τον Ιούλιο, πλέον έχουμε φτάσει μέσα Οκτωβρίου και πλέον έχει αρχίσει η νέα σεζόν. Όπως και να έχει, πάντως, η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό δεν αλλάζει και είναι γνωστή σε όλους. Δεν το λέω απλώς για να το πω έτσι σαν κλισέ. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για όλα και του εύχομαι καλή συνέχεια!».

Από την εξέλιξη της υπόθεσης, προκύπτει ότι ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για σένα. Τι έπαιξε τον πιο ρόλο για την μετακόμισή σου – ενδεχομένως ότι χρειαζόσουν μία ανανέωση; – και αν τελικά αποτέλεσε μία απόφαση της τελευταίας στιγμής, με δεδομένο ότι ήξερες ότι ο Αταμάν είχε ζητήσει την παραμονή σου;

«Απόφαση της τελευταίας στιγμής, σίγουρα δεν ήταν! Δεν θα έπαιζα την καριέρα μου σε μία ζαριά! Υπήρχε σκέψη πριν γίνει αυτή η κίνηση. Είναι πάντα τιμητικό να είσαι στα πλάνα μίας ομάδας και ευχαριστώ τον coach και τον Παναθηναϊκό που με είχαν στα πλάνα τους, αλλά αισθανόμουν την ανάγκη για μία αλλαγή μετά από 5 χρόνια στο ίδιο περιβάλλον. Επιζητούσα ένα… refresh, ένα νέο ξεκίνημα και γι’ αυτό επέλεξα να αλλάξω τον προορισμό μου».

Έκανες ποτέ δεύτερες σκέψεις, όταν είδες πόσο ενισχύθηκε τελικά η πρώην ομάδα σου;

«Δεύτερες σκέψεις όχι δεν υπήρχαν! Άλλωστε, ήξερα εδώ και καιρό ότι η ομάδα θα ενισχύονταν και αυτό φαινόταν και από την ολική επαναφορά του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα, γνώριζα ότι το budget θα άλλαζε, αλλά η δική μου απόφαση στηρίχτηκε ξεκάθαρα στην αλλαγή που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου».

Το γεγονός ότι αντιμετώπισες τον Παναθηναϊκό στο τουρνουά της Ρόδου και η πρώτη φορά σε επίσημο θα είναι επί τουρκικού εδάφους και όχι στο ΟΑΚΑ, το κάνει πιο εύκολο συναισθηματικά, με την έννοια ότι αν εξαιρέσεις ένα ματς όταν ήσουν 14 ετών, δεν είχες παίξει ποτέ αντίπαλός του, έως τώρα;

«Ότι θα υπάρχει μία σύνδεση με το παρελθόν, αλλά είμαι επαγγελματίας και το εύκολο ή το δύσκολο δεν πρέπει να με επηρεάζει. Καταλαβαίνω αυτό που λες με το ΟΑΚΑ, όπου θα είναι τελείως διαφορετικά πράγματα από την στιγμή που όλοι θα μιλούν ελληνικά και τρόπον τινά θα είναι πιο εύκολο να “εισχωρήσουν” στα δικά μου αυτιά, αλλά επαναλαμβάνω ότι είμαι επαγγελματίας και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα μου».

Θα σε ρωτήσω μία υποθετική ερώτηση τώρα. Έχοντας στο ενεργητικό σου 155 παιχνίδια καριέρας στην Euroleague, το 156ο που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό θα είναι άξιο αναφοράς όπως το βλέπεις σήμερα αλλά και μελλοντικά όταν θα έχεις σταματήσει το μπάσκετ ή θα είναι ένα ακόμη παιχνίδι που έπαιξες;

«(Χαμογελάει!!)… Σίγουρα δεν θα θυμάμαι τα νούμερα, αλλά το πρώτο μου παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού μετά τα πέντε συνεχόμενα χρόνια που πέρασα στην ομάδα!».

Σχετικά άρθρα