Τηλεοπτική συνέντευξη στην Cosmote TV έδωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς στην Cosmote TV όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό και την ορθάνοιχτη πόρτα που του είχε αφήσει ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος, αλλά και για τις χαμένες βολές που σημάδεψαν την καριέρα του.

«Δεν ξέρουμε αν θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αυτές οι βολές έπρεπε να είχαν μπει, δεν το συζητάω. Έκανα το λάθος να σκεφτώ τι θα επακολουθήσει» τόνισε για τις χαμένες βολές στον τέταρτο τελικό του 2011 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και πρόσθεσε: «Θεωρητικά θα είχαμε κερδίσει, αλλά οι βολές πρέπει να μπουν γιατί είσαι αυτός που είσαι και είσαι εκεί για αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να στενοχωρήθηκε περισσότερο από μένα για αυτές τις βολές. Εγώ θα το κουβαλάω στην υπόλοιπη ζωή μου».

Για το γεγονός ότι δεν πήγε στο NBA: «Πιο κοντά έφτασαν στην Βοστώνη το 2008 που πήραν το πρωτάθλημα, αλλά περίμεναν τον Γκαρνέτ. Εγώ είχα πρόταση από την ΤΣΣΚΑ που με αγαπούσαν πολύ. Στο NBA μπορεί να μιλάς μέρες ή ώρες και ξαφνικά να τελειώσουν όλα».

Για γκαρντ με τον οποίον συνεργαζόταν καλύτερα: «Με τον Χόλντεν περάσαμε πολλά χρόνια. Ήταν ήρεμη δύναμη, σε βοηθούσε και δεν σε έβλεπε ανταγωνιστικά. Νομίζω με βελτίωσε πολύ, με καταλάβαινε. Είχα φοβερούς συμπαίκτες».

Για τον Διαμαντίδη ως παίκτη: «Είχαμε μία πολύ ωραία συνεργασία. Στην Εθνική όσα περάσαμε, μετά ως αντίπαλοι στην Ευρωλίγκα, στο πρωτάθλημα, έπειτα για τρία χρόνια συνεργαστήκαμε στην Ακαδημία. Δεν ψυχράνθηκαν οι σχέσεις μας όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, αλλά δεν βγαίναμε και κάθε μέρα μαζί. Είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο πρέπει να δημιουργείς τείχος για να μην μπαίνει το συναίσθημα».

Για την πρώτη του μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Ήταν το όνειρο μου να παίξω στον Ολυμπιακό. Το έχω πει σε τηλέφωνο που με έχουν πάρει σε διαπραγμάτευση εγώ θα πάω στον Ολυμπιακό γιατί δεν υπάρχουν πολλά παιδιά που να πραγματοποιούν το παιδικό τους όνειρο».

Για τη συνομιλία με τον Παύλο Γιαννακόπουλο προτού πάει για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό: «Όταν του είπα όχι, μου απάντησε πως η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή για σένα».

Για το αν έφτασε κοντά στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς: «Είχαμε μιλήσει ένα χρόνο πριν πάρουμε την Ευρωλίγκα με τον Σισκάουσκας (2008). Συζητήσαμε ειλικρινά, εκτιμήθηκαν κάποια πράγματα. Τους απάντησε πως εγώ είμαι μια χαρά εδώ (ΤΣΣΚΑ) και μετά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήγε στον Παναθηναϊκό».

Για τις χαμένες βολές στην Αττάλεια με την Εθνική και τις χαμένες βολές στον 4ο τελικό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό το 2011: «Δεν ξέρουμε αν θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αυτές οι βολές έπρεπε να είχαν μπει. Έκανα το λάθος να σκεφτώ τι θα επακολουθήσει. Ότι αλλάζει η ιστορία, διότι εγώ γύρισα στον Ολυμπιακό για να ζήσω μεγάλες στιγμές και αυτό θα γίνει και εκεί δεν πρέπει να σκεφτείς, δεν βάζεις το συναίσθημα. Βέβαια μετά ρίχνω τάπα, κερδίζουμε βολές και δεν μπαίνουν.

Θεωρητικά θα είχαμε κερδίσει, αλλά οι βολές πρέπει να μπουν γιατί είσαι αυτός που είσαι και είσαι εκεί για αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να στενοχωρήθηκε περισσότερο από μένα για αυτές τις βολές. Εγώ θα το κουβαλάω στην υπόλοιπη ζωή μου, το έχω δουλέψει όμως. Η ζωή συνεχίζεται, δεν ξέρω τι θα είχε γίνει. Μπορεί βέβαια και ο Ολυμπιακός να μην είχε πάρει δύο ευρωπαϊκά μετά. Άρα δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο και το υπογράφω, που να ήθελε περισσότερο από εμένα να μπουν αυτές οι βολές».

Σχετικά άρθρα