Τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία σε όλη τη χώρα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής (8/1). Όπως σημείωσε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη και διαχείρισης κρίσεων, οι αποφάσεις πλέον θα λαμβάνονται ανάλογα με τα δεδομένα κάθε εβδομάδας.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν σε κάποιες περιπτώσεις αν κριθεί απαραίτητο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους περιοχών που είναι υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρησή τους.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι κάτοικοι των περιοχών της Βοιωτίας, της Δυτικής Αττικής, της Ροδόπης, της Κοζάνης και της Χαλκιδικής καλούνται να δείξουν προσοχή. Όπως σημείωσε, τα δεδομένα στις περιοχές αυτές δείχνουν επιβάρυνση του ιικού φορτίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου ισχύουν τα εξής:

-Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία, σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων αλλά και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, αλλά και χρήση περισσότερων εισόδων. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας, ενώ διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα, όπως η μάσκα, τα αντισηπτικά, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις. Θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν ειδικά μέτρα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

-Παραμένει η αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής

-Παραμένει η απαγόρευση ψαρέματος, κυνηγιού

-Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα για τις εκκλησίες

-Εξακολουθεί το καθεστώς της τηλεργασίας στις επιχειρήσεις που λειτουργούν

-Υποχρεωτικός περιορισμός κατ΄οίκον για επτά ημέρες, για όσους έρχονται από το εξωτερικό

-Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να συνοδεύονται από τους γονείς και μόνο. Θα υποβάλονται σε rapid test ενώ οι γονείς τους θα λαμβάνουν ειδική άδεια.

Σχετικά άρθρα