Συνέντευξη σε σερβικό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε στο παρελθόν ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σχολίασε την μεταπήδησή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, απαντώντας στις «κατηγορίες» ότι άλλαξε ομάδα για τα λεφτά.

Αναλυτικά αποσπάσματα της συνέντευξης στο MozzartSport :

Για το πώς πήγε στον Ολυμπιακό: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Η Παρτιζάν ήθελε πολλά χρήματα. Δεν μπορούσε κάποιος να τα δώσει. Μιλάμε για 650.000 μάρκα. Πολλά λεφτά. Ο Ντίβατς πλήρωσε 550.000 δολάρια για να πάει στους Λέικερς. Ή θα πήγαινα στον Ολυμπιακό ή στο στρατό και θα έμενα έναν χρόνο εκτός. Ήταν μια κακή χρονιά για μένα και τις σχέσεις μου με την Παρτιζάν. Έκαναν και σε άλλους τέτοια, αλλά κανείς ποτέ δεν είπε τίποτα κακό εναντίον τους. Ούτε ο Ντίβατς, ούτε ο Σάλε, ούτε ο Πετσάρσκι».

Για τη φήμη που είχε στην Ελλάδα: «Ο Ίβκοβιτς ήταν ένας από τους πρώτους Σέρβους με μεγάλη φήμη στην Ελλάδα. Έπαιξα πολύ καλά εκεί, έκανα πράγματα που σπάνια έβλεπες, εντυπωσιακά πράγματα. Υπήρχαν καλοί παίκτες στην Ελλάδα, πρώην ΝΒΑερ και Γιουγκοσλάβοι. Μόνο δύο ξένοι έπαιζαν σε κάθε ομάδα. Σκόραρα 54 πόντους σε ένα ματς, δε νομίζω να το ξεπεράσει κανείς σύντομα».

Για την ήττα από την Μπανταλόνα στον τελικό του Τελ Αβίβ και το πριμ κατάκτησης του τίτλου: «Δεν πιστεύω πως υπήρχε κάποιος που είχε υπογράψει για τέτοιο μπόνους για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Ήταν 1.000 μάρκα. Η πίεση ήταν μεγάλη. Έπρεπε να βάλω εκείνες τις βολές. Ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα. Είναι από εκείνα τα ματς που λες ότι στα δέκα θα κερδίσω τα εννιά. Πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε άνετα, αλλά δεν μπορέσαμε να νικήσουμε και έτσι άλλαξαν πολλά στην ομάδα. Πήραμε πρωταθλήματα και Κύπελλα, αλλά θέλαμε το Ευρωπαϊκό».

Για τον λόγο που αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε. Ο ατζέντης που είχα εκείνη την εποχή μου είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν με θέλει. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει για ποιο λόγο δεν με θέλει ο Ολυμπιακός. Τηλεφώνησα στον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη και με μάλωνε σαν να ήμουν παιδί του. Κατάλαβα πως δεν θα ξαναέπαιζα στον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ μου που είχε καλή σχέση με τον Παναθηναϊκό, μου μίλησε για το ενδιαφέρον του. Αλλά εγώ απάντησα πως δεν με χρειάζονται, αφού είχαν Γκάλη και Βολκόφ. Ο ατζέντης μου όμως, μου είπε πως με θέλουν αντί του Βολκόφ. Μου έστειλαν τα μισά χρήματα του πρώτου χρόνου συμβολαίου μέσα σε δύο μέρες. Όταν έμαθε ο Ολυμπιακός ότι πάω στον Παναθηναϊκό, πήρε τον Βολκόφ. Μετά έβαλε κάποιους να με βρίζουν στα παιχνίδια. Περίπου 100 άτομα και έλεγαν ότι τους πούλησα. Πίστευαν πως πήγα στον Παναθηναϊκό για τα λεφτά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια».

Σχετικά άρθρα