Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, την Κυριακή (03/01).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το Σάββατο (02/12) ανακοινώθηκε μία κίνηση με πρόληψη, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Ο ίδιος εξήγησε πως με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη. Και σημείωσε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Μάλιστα, δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά.

Και τόνισε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα».

Σχετικά άρθρα