Ο Τάσος Πηλοΐδης αναφέρθηκε στην ιστορική πλέον φάση του non call με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Σκούνι Πεν στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ, πριν από σχεδόν 17 χρόνια (13/6/2007)

«Είναι μία φάση που ποτέ δεν πρόκειται να μάθεις την αλήθεια για το τι συνέβη. Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Έχω πει ότι ο διαιτητής θέλει και τύχη. Τώρα δε με ενοχλεί ό,τι λέγεται για τη φάση, αλλά πάμε παρακάτω” είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ μου είπαν ότι για να συνεχίσω ήθελε πολλή ψυχή. Μου άρεσε πολύ η διαιτησία και γι’ αυτό συνέχισα» είχε πει τον Ιούνιο του 2018 στην κάμερα της ΕΡΤ ο Πηλοΐδης, ο οποίος βρισκόταν στη Σύρο για το LG AegeanBall.

Ο Σκούνι Πεν είχε πει για την επίμαχη φάση στην οποία πρωταγωνίστησε: «Ήταν σίγουρα φάουλ η τελευταία φάση, με έβγαλε εκτός πορείας, ενώ θα μπορούσα εύκολα να φτάσω μέχρι την μπασκέτα. Δεν περίμενα όμως μέσα σε αυτό το γήπεδο να το σφυρίξει. Κατά τη διάρκεια του ματς ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε. Πρέπει όμως να δώσω τα εύσημα στον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ, οι οποίοι είναι μεγάλοι παίκτες, πήραν την ομάδα στις πλάτες τους και αξίζουν κάθε σεντς του συμβολαίου τους. Θα έρθουμε και τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ! Βέβαια πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή, όμως είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε».

Διαμαντίδης για Πεν: «Μπορεί να του έκανα και φάουλ, αλλά γίνονται τέτοιες φάσεις»

Στην τελευταία καθοριστική φάση είχε σταθεί στις δηλώσεις του και ο Γιάννης Μπουρούσης:

«Εδώ μέσα ούτε και εγώ θα το σφύριζα. Ήταν όμως καθαρό φάουλ, μη κλείνουμε τα μάτια μας. Το δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως πρώτα πρέπει να περάσουμε την Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός, όμως είναι υπέρ μας ο τρόπος που χάσαμε».

Από την πλευρά του, ο Ράιαν Στακ, επεσήμανε:
«Το παιχνίδι το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας και κρίθηκε στο τυχερό καλάθι του Μπατίστ. Ήταν πολλά τα φάουλ στο ματς που είτε έδωσαν είτε δεν τα έδωσαν οι διαιτητές, έγινε πολύ σκληρή μάχη και πρέπει να δώσουμε τις απαντήσεις μας στο ΣΕΦ».

Σχετικά άρθρα