«Πολύ πιθανό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (19/1).

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε στον ΣΚΑΪ για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος, που λαμβάνει υπ’ όψιν τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων.

«Πήραμε μέτρα έγκαιρα και έχουμε μείωση στην πίεση. Αλλού τα πήραν καθυστερημένα και έχουν αύξηση» τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην απόφαση για lockdown. Υπογράμμισε δε, πως η κυβέρνηση ακούει με προσοχή ειδικούς και επαγγελματικές τάξεις.

«Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε.

Και συνέχισε: «Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων».

Σχετικά άρθρα