Ο Ντίνο Ράτζα μίλησε για την καριέρα του επί ελληνικού εδάφους και υποστήριξε πως στον 5ο τελικό του 2001 δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «sport-fm.gr»:

Είσαι ένας άνθρωπος, που έκανε το δρομολόγιο από τον έναν αιώνιο του ελληνικού μπάσκετ στον άλλον. Πώς κρίνεις την απόφαση του Κώστα Σλούκα να πάει στον Παναθηναϊκό; Υπάρχει, τελικά, συναίσθημα, ή και προδοσία αν θες, στον επαγγελματικό αθλητισμό; Γιατί τον Σλούκα, τώρα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον λένε προδότη, όπως κάποτε έλεγαν προδότη τον Σπανούλη εκείνοι του Παναθηναϊκού… Το έχεις βιώσει, άλλωστε και εσύ αυτό.

«Είναι επαγγελματίας και θα έπρεπε να τον σέβονται για τις αποφάσεις του. Το γιατί δεν υπέγραψε ή το γιατί υπέγραψε είναι μόνο δική του απόφαση. Πολλά πράγματα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την απόφασή του. Καταλαβαίνω, πάντως, ότι για εμένα, που ήμουν ξένος παίκτης, ήταν πιο εύκολο. Δεν ενεπλάκη, επίσης, μόνο ένα άτομο στις διαπραγματεύσεις. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, οπότε δεν μπορώ πραγματικά να σχολιάσω κάτι παραπάνω».

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός με βάση τις κινήσεις, που έχει κάνει μέχρι στιγμής, μπορεί να πρωταγωνιστήσει του χρόνου και να επιστρέψει σε ένα Final 4;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία σπουδαία ομάδα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να επιστρέψει σε ένα Final 4. Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά. Δεν είναι τόσο απλό. Να αγοράζεις, δηλαδή, απλά παίκτες και να γίνεται».

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε ψηλό μετά την αποχώρηση του Παπαγιάννη για τη Φενέρμπαχτσε. Ως ψηλός, τι διαφορές πιστεύεις ότι υπάρχουν, πλέον, στο σύγχρονο μπάσκετ στη συγκεκριμένη θέση σε σχέση με τη δική σου εποχή;

«Η θέση στο ”5” έχει αλλάξει τελευταία στο μπάσκετ. Έχει τελειώσει η κυριαρχία του παρελθόντος, των παικτών, που ελευθέρωναν το σουτ για όλους τους υπόλοιπους. Σήμερα είναι η γενιά του σουτ από μεγάλους τύπους. Μου λείπει το παλιό μπάσκετ».

Τι έγινε, τελικά, στον περίφημο 5ο τελικό του ΟΑΚΑ το 2001;

«Είναι πολύ απλή η απάντηση. Δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε! Με χρέωσαν πέντε φορές με βήματα σε ένα παιχνίδι. Έναν 34χρονο παίκτη με τόνους εμπειρίας. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα».

Σχετικά άρθρα