Την πεποίθηση πως η Euroleague δύσκολα θα επιτρέψει τις ανταλλαγές παικτών στις ομάδες που αγωνίζονται στη διοργάνωση, εξέφρασε ο Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Σε σχετική ανάρτησή του στα social media ο Διευθύνων Σύμβουλος της λίγκας επισημαίνει ότι προκύπτουν νομικές δυσκολίες οι οποίες είναι αξεπέραστες και κατά συνέπεια οι ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν trades σε συμβόλαια παικτών:

«Η ιδέα για τα trades στην Euroleague έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής τελευταία. Ενώ δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα, ώστε η Ένωση Παικτών της Euroleague να συμφωνήσει στις ανταλλαγές, θα πρέπει να τονιστεί ότι εάν δημιουργηθεί (θεωρητικά) ένας τέτοιος μηχανισμός, αυτό θα επιφέρει μερικά αναπόφευκτα νομικά ερωτήματα.

Η σχεδόν αδύνατη “μεταφορά” των συμβολαίων των παικτών από χώρα σε χώρα και από εγχώριο πρωτάθλημα σε εγχώριο πρωτάθλημα, αποτρέπει εξαρχής της επιλογή ύπαρξης ενός τέτοιου συστήματος. Τα συμβόλαια παικτών πιθανότατα θα έπρεπε πρώτα να λυθούν και μετά να (επανα)υπογραφούν με μια νέα ομάδα, υπό τους ίδιους όρους.

Αυτό ουσιαστικά αφαιρεί την επιλογή της αλλαγής ομάδας ως trade, όπως τα ξέρουμε στο NBA. Αλλά, αν μιλάμε για τερματισμό των συμβολαίων παικτών και στη συνέχεια υπογραφή ενός συμβολαίου με τη νέα ομάδα – στην πραγματικότητα το βλέπουμε (να συμβαίνει) ήδη, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου της Euroleagueς».

Σχετικά άρθρα