Ολοένα και περισσότερο σφίγγουν τα πράγματα όσον αφορά στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλές ομάδες γίνεται λόγος ήδη για χαμένη χρονιά.

Ο κανόνας είναι ίδιος για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα οποιουδήποτε αθλήματος και έτσι και στο μπάσκετ άπαντες αναμένουν με αγωνία την απόφαση της κυβέρνησης και στη συνέχεια από την ΕΟΚ με την απόφαση να είναι κοινή για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, ή όλα θα πραγματοποιηθούν ή κανένα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη στιγμή που οι αρμόδιοι έχουν δώσει βάρος στις εθνικές διοργανώσεις, αφήνοντας κατά μέρος τις τοπικές, αλλά και τα πρωταθλήματα υποδομών, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν επιπρόσθετη αξία, καθώς υπάρχει για τους νικητές μπόνους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά ότι η προκήρυξη της ΕΣΚΑΘ, τόσο για την Α1 όσο και για την Α2 κατηγορία, αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος λόγω ανωτέρας βίας (πανδημίας ή άλλης αιτίας) θα ισχύει ως τελική η βαθμολογία που διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου και εφόσον δεν συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Μαΐου, τότε το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο».

Ωστόσο, ακόμα κι αν ολοκληρωθεί ο α’ γύρος, υπάρχουν ομάδες που αντιδρούν μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση το τοπίο, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και ποιο θολό και το μπάσκετ παραμένει στον… πάγο, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι τελικά θα συμβεί…

Σχετικά άρθρα