Η απόφαση της ΕΟΚ για μετάθεση των εκλογών για τις 23/5 προκάλεσε αντιδράσεις. Το μέλος του ΔΣ, Γιάννης Κουτραφούρης, τοποθετήθηκε σήμερα (23/3) για τις εξελίξεις, διαφοροποιούμενος από τοποθετήσεις που εκφράζουν επιφυλάξεις για την απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. και για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση, με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η απόφαση αυτή, αν μη τι άλλο εκφράζει την πλειονότητα των σωματείων, βάζοντας «τέλος» σε παράνομους αποκλεισμούς και ακυρότητες της διαδικασίας, ενώ βγαίνει μία απόφαση που βάζει το Νόμο πάνω από όλα, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, πρώτα από όλα για το ίδιο το άθλημα, καθώς μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να ψηφίσουν σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση και αγωνιστική παρουσία! Τα σωματεία πρέπει να συμμετάσχουν, προκειμένου να ενισχυθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφασίσουν όλα μαζί τί θέλουν για το μέλλον του αθλήματος…

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι αντιδράσεις των δύο –εκ των τριών- υποψηφίων για την Προεδρία της Ε.Ο.Κ. των κ.κ. Βαγγέλη Λιόλιου, Παναγιώτη Φασούλα δεν ήταν οι ορθότερες και θα μπορούσε η συμπεριφορά τους να θεωρηθεί αδιανόητη, καθώς με βάση τα όσα έχουν δηλώσει στην προεκλογική περίοδο θα έπρεπε ν΄ αναζητούν την «ενότητα του χώρου» από την «επομένη των εκλογών».

Μετά την απόφαση αυτή και τη μετάθεση των εκλογών για τις 23 Μαΐου, άρχισαν να κάνουν λόγο για «ταφόπλακες» και για ημερομηνίες εκλογών. Αντί να τους ενοχλεί η «συρρίκνωση» του αθλήματος και η μείωση των σωματείων, που θα έχουν το δικαίωμα ψήφου, τους ενοχλεί μόνο η παράταση των εκλογών και η πιθανή διοίκηση του Πρωτοδικείου;

Δεν είχαν αντιληφθεί, πώς το τελευταίο διάστημα είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση που είχε στόχο να μικρύνει το Μπάσκετ, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που θα περιόριζαν τον αριθμό σωματείων που θα ψήφιζαν».

Σχετικά άρθρα