Ο Βασίλης Σπανούλης δεν αναφέρεται συχνά στις αιτίες που τον οδήγησαν το 2010 να κάνει μια ιστορική για το ελληνικό μπάσκετ κίνηση, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Όποτε το κάνει, όμως, είναι σαφής:

«Είναι δεδομένο ότι στο μπάσκετ όλοι παίρνουμε κάποια στιγμή ένα ρίσκο. Η απόφασή μου να φύγω από τον Παναθηναϊκό και να πάω στον Ολυμπιακό, όμως, δεν ήταν δύσκολη, ούτε με φόβιζε το ότι πήγαινα σε μια ομάδα που “χτιζόταν” και είχε την πίεση πολλών ετών μακριά από τίτλους. Αντιθέτως, με εξίταρε το γεγονός πως αυτό θα γινόταν πάνω σε μένα! Δεν τρόμαξα ποτέ όταν βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο» δήλωσε στο BHMAgazino μετά το repeat του Ολυμπιακού στο Λονδίνο το 2013.

Όσο για το γεγονός πως αμοίβεται, εν μέσω κρίσης, πλουσιοπάροχα; «Δεν κλέβουμε από κανέναν. Και εγώ ξεκίνησα από χαμηλά και ήμουν ευτυχισμένος με όσα είχα από παιδί. Απλώς νιώθω ευλογημένος που έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Και ξέρω επίσης πως είναι άλλο να συζητάς για την κρίση και άλλο να τη βιώνεις» είναι η απάντησή του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού, δε μετανιώσει καθόλου για τις αποφάσεις που έχει πάρει σχετικά με το μπάσκετ. Όπως έχει παραδεχθεί χαρακτηριστικά «έχω απομυθοποιήσει το ΝΒΑ», ενώ τη σεζόν 2006-07, όταν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της στον πάγκο του Χιούστον (μέσος όρος: 2.7 πόντοι – 0.9 ασίστ – 0.7 ριμπάουντ – 0.9 λάθη, σε μόλις 8.8 λεπτά συμμετοχής), ο Σπανούλης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τότε προπονητή των Χιούστον Ρόκετς, Τζεφ Βαν Γκάντι, λέγοντας πως «θέλει να με αλλάξει από δημιουργό και διεισδυτικό παίκτη σε σουτέρ θέσης. Είναι σαν να λες σε έναν γιατρό να κάνει τον δικηγόρο».

Σχετικά άρθρα