Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε για τον Ολυμπιακό και την πορεία του τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι έχει χαθεί η νοοτροπία του νικητή από τους Πειραιώτες, ενώ δεν υπάρχει πλέον και η πίεση για τίτλους, αφού δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην Euroleague έχει χαμηλώσει ο πήχης.

«Χάθηκε το DNA. Είχαμε χτίσει νοοτροπία νικητή. Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και είχε τη σιγουριά πως η ομάδα θα το γυρίσει; Σχεδόν πάντα κάναμε ανατροπές! Μας φοβόντουσαν οι αντίπαλοι για αυτή την ικανότητά μας. Είχαμε αυταπάρνηση, δεν τα παρατούσαμε ποτέ. Αυτή η ικανότητα πλέον δεν υπάρχει. Ξεφεύγει ο αντίπαλος και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Τα προηγούμενα χρόνια οι υψηλοί στόχοι και οι απαιτήσεις σε γέμιζαν πίεση, αλλά παράλληλα διατηρούσες σε υψηλό επίπεδο τη νοοτροπία του νικητή. Όταν όμως ρίχνεις τον πήχη, κάπου ίσως χαλαρώνεις και η νοοτροπία του νικητή χάνεται. Πριν από λίγα χρόνια ξεκινούσαμε τη σεζόν και διεκδικούσαμε και τους τρεις τίτλους. Τώρα, χωρίς πρωτάθλημα, Κύπελλο και μόνο Ευρωλίγκα, με στόχο την οκτάδα, εγώ δεν βλέπω μεγάλη πίεση, ούτε άγχος» είπε ο Μίλαν Τόμιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΦΩΣ».

Για το αν έχει τελειώσει ο Ολυμπιακός για τον ίδιο: «Ο Ολυμπιακός εννοείται ότι δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μεγαθήριο, τεράστιος σύλλογος, με ιστορία, με πολλούς φιλάθλους. Πάντα θα συνεχίζει, παρά τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι πάθος, είναι αγάπη, είναι αφοσίωση, είναι τρόπος ζωής, είναι πάνω από όλους μας. Υπηρέτησα τον Ολυμπιακό 23 χρόνια, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Πήρα πολλά πράγματα και σέβομαι και δεν ξεχνώ όσα μου προσέφερε».

Σχετικά άρθρα