Ο Μίλαν Τόμιτς σχολίασε τη μεταγραφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ από τον Ολυμπιακό στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν ο Σέρβος σέντερ πρωτοήρθε στον Πειραιά το προπονητικό τιμ έφαγε «κράξιμο», στη συνέχεια όμως δικαιώθηκε με την εξέλιξή του.

Αναλυτικά όσα είχε πει στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» η παλιά δόξα των «ερυθρολεύκων»:

«Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Νίκολα από τρίτος στην ιεραρχία του Ολυμπιακού κατάφερε να γίνει κυρίαρχος και κορυφαίος σέντερ της Ευρωλίγκα. Τον ήξερα από την παρουσία του στην Παρτιζάν και παρακολουθούσα την εξέλιξή του. Όταν ήρθε στον Πειραιά, δεν ήταν ακόμη έτοιμος να αναλάβει ευθύνες και θυμάμαι ότι φάγαμε πολύ κράξιμο, αλλά δεν δίναμε σημασία και στη συνέχεια δικαιωθήκαμε. Βασικά δικαιώθηκε ο ίδιος που δούλεψε πολύ σκληρά για να καλύψει τις ατέλειές του και να γίνει αυτός που έγινε. Δεν απογοητεύτηκε, ξημεροβραδιαζόταν στο γήπεδο και είχε μεγάλη θέληση να πετύχει τους στόχους του».

«Λόγω της γειτνίασης και των σχέσεων, ο Νίκολα έδεσε αμέσως με την ομάδα και ως χαρακτήρας. Εκτίμησε πολύ και νιώθει υποχρεωμένος γι’ αυτά που του προσέφεραν ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα. Είναι υπάκουος, καλοκάγαθος, ευγενικός, στ’ αλήθεια ένα διαμάντι που ο καθένας θα ήθελε να έχει στην ομάδα του, στη δουλειά του, στην παρέα του, στην οικογένειά του. Έβλεπα στο πρόσωπό του τον εαυτό μου όταν έφυγα από το Βελιγράδι κι εντάχθηκα στον Ολυμπιακό. Τότε εμένα με είχε βοηθήσει πολύ ο Ζάρκο Πάσπαλι και κάτι τέτοιο ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω κι εγώ με τον Νίκολα».

Σχετικά άρθρα