Ο Αντρέα Τρινκιέρι αναφέρθηκε στη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας (2013-2014), τονίζοντας ότι πως ήταν μια δύσκολη εμπειρία από την οποία ωστόσο έμαθε πολλά.

«Όταν δέχθηκα την πρόταση από την Παρτίζαν ήταν τρελό. Αλλά, να προπονείς μία τόσο ιστορική ομάδα, αξίζει όσο 1.000 συμβόλαια. Το είδα ως μία ευκαιρία να κατανοήσω καλύτερα, τι έχω κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Το γήπεδο που προπονούμαστε είναι κάτι σαν το… Hall of Fame. Καμία φορά έρχονται οι Ντανίλοβιτς και Ντίβατς, ο Πάσπαλι έρχεται πάντα. Ακόμη και το γεγονός ότι σε αυτόν τον πάγκο έχει καθίσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι μεγάλη τιμή», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός προπονητής στον Τύπο της χώρας του, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε τα εξής:

«Όλα στη Γερμανία είναι τρομερά οργανωμένα και δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Στην Μπάμπεργκ συνεργάστηκα με τον Νικολό Μέλι, ο οποίος είναι ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες που έχω κοουτσάρει. Ωστόσο, στη Γερμανία το μπάσκετ το βλέπουν ακόμη ως ευγενές άθλημα και οι παίκτες είναι σαν… προστατευόμενα είδη. Στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας ήταν δύσκολα για μένα, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω ξανά μία τέτοια εμπειρία, καθώς έμαθα αρκετά το πόσο δύσκολο είναι να κοουτσάρεις ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Στη Ρωσία όλα είναι τεράστια, αλλά το μπάσκετ δεν είναι στην πρώτη θέση».

Σχετικά άρθρα