Ο σπουδαίος Μάνου Τζινόμπιλι αναφέρθηκε στην ήττα της Μπολόνια από τον Παναθηναϊκό, στον τελικό της Euroleague το 2002.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο θρύλος του αργεντίνικου μπάσκετ:

«Πάντα έλεγα ότι η Μπολόνια σημαίνει πολλά για εμένα. Πέρασα δυο αξέχαστες χρονιές εδώ, όχι γιατί κερδίσαμε, αλλά γιατί πέρασα όμορφα. Μεγάλωσα ως παίκτης εδώ και έγινα αυτό που έγινα στο ΝΒΑ. Πέρασαν 18 χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθα στη Μπολόνια και 21 από τότε που έφυγα για το Σαν Αντόνιο. Τώρα, μου ήρθαν τόσες πολλές αναμνήσεις περπατώντας στους δρόμους.

Όταν ήρθα στη Βίρτους, δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήρθα από την Καλάμπρια, ήμουν πεινασμένος και ήθελα να τα πάω καλά. Ήθελα να ωριμάσω και να κερδίσω. Δεν περίμενα με τίποτα να γίνουν όλα αυτά σε δυο χρόνια. Μέχρι τότε, δεν είχα κερδίσει τίποτα. Η στιγμή που κερδίσαμε ήταν αυτή που με έκανε αυτόν που είμαι.

Οι αναμνήσεις μου από την Euroleague είναι φοβερές. Κερδίσαμε την πρώτη, αλλά το 2002 χάσαμε στον τελικό, ήταν καταστροφική ήττα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Βίρτους επέστρεψε εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Πάντα θα ευχαριστώ την ομάδα. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να έρθω νωρίτερα, μιας και έμενα στο Σαν Αντόνιο ή την Αργεντινή. Η Ιταλία είναι μακριά και μετά από κάθε σεζόν, ήθελα να ξεκουράζομαι και να βλέπω την οικογένειά μου. Όμως, η Μπολόνια έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου».

Σχετικά άρθρα