Πυρά εξαπέλυσε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, όσον αφορά την νέα διάταξη, η οποία δίνει δυνατότητα για διεξαγωγή εκλογών Ομοσπονδιών και με τη χρήση της ψηφιακής κάλπης «Ζευς».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η νέα διάταξη που εμπνεύστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και οι συν αυτώ είναι η κορύφωση της απροκάλυπτα αντιδημοκρατικής πολιτικής τους και της μοναδικής έννοιας που εξ αρχής είχαν, δηλαδή η άλωση των αθλητικών ομοσπονδιών προς όφελος οικείων και κάθε μορφής συνεργατών. Η ανεξέλεγκτη αυτή τακτική τους, κορυφώνει την ανησυχία και για τις αντιδράσεις του διεθνούς αθλητικού κινήματος για τα πρωτοφανή δρώμενα στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρεται στο αρ. 4 της τροπολογίας «οι παρ. 1 και 2 (σ.σ. που αφορούν την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας): «Κατισχύουν κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται στα καταστατικά των αθλητικών σωματείων, ενώσεων ή ομοσπονδιών. Aρχαιρεσίες που έχουν προκηρυχθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφόσον πρόκειται να διεξαχθούν με τη χρήση σύγχρονων μέσων Τ.Π.Ε., σύμφωνα με τιε παρ. 1 και 2, δύναται να αναβληθούν με απόφαση του αρμόδιου καταστατικού οργάνου και να διεξαχθούν έως την 31η.3.2021, κατά παρέκκλιση κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Σχετικά άρθρα