Στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, με τη φανέλα της εθνικής Βουλγαρίας, έκανε αναφορά η ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ 2022, παραθέτοντας δηλώσεις του φόργουορντ του Ολυμπιακού. Ο Βεζένκοφ έκανε λόγο για την αυτοπεποίθηση που νιώθει στο παιχνίδι του τα τελευταία δύο χρόνια, την οποία απέδωσε στη δουλειά που κάνει στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα με τον κόουτς Μάικ Καλαβρό.

Συγκεκριμένα, ο σταρ της εθνικής Βουλγαρίας, Σάσα Βεζένκοφ, δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια είχα αρκετή αυτοπεποίθηση, λόγω του τρόπου με τον οποίο δουλεύω κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών με τους προσωπικούς γυμναστές μου. Ειδικά με τον προπονητή ανάπτυξής μας, Μάικ Καλαβρό. Αυτό μου επέτρεψε να γίνω ένας καλύτερος παίκτης και να διευρύνω το παιχνίδι μου. Δουλέψαμε στο footwork μου αρκετά, σε διαφορετικές γωνίες. Ο κόουτς είδε ότι είμαι καλός σε αυτό και δουλέψαμε αρκετά. Και μετά είναι θέμα αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνη».

Σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό που έχει για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Ευρωμπάσκετ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Βεζένκοφ είπε: «Είναι καλό, αλλά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτό. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα».

Τέλος, για τους προσωπικούς του στόχους ανέφερε: «Θέλω να εξελιχθώ περισσότερο, να είμαι υγιής και να γίνομαι καλύτερος χρόνο με τον χρόνο. Προφανώς η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη, γιατί κάθε ομάδα με γνωρίζει πια».

Για τον Βεζένκοφ μίλησε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας, Ρόζεν Μπαρτσόφσκι λέγοντας:
«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να τον μαρκάρει. Έχει πολύ μεγάλο ρόλο στην ομάδα μας, ως παίκτης, ως άνθρωπος και ως ηγέτης. Σε όλα. Κυρίως είναι ότι είναι καλός άνθρωπος. Μας βοηθάει. Δίνει βοήθεια σε όλους».

Σχετικά άρθρα