Σε βουλγαρικό Μέσο μίλησε ο Σάσα Βεζένκοφ, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στον τελικό της Euroleague εναντίον της Ρεάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήμασταν πολύ κοντά στο τρόπαιο. Αυτό είναι αθλητισμός, πρέπει να συνεχίσουμε. Αν κοιτάξετε τα τελευταία τρία λεπτά στον τελικό, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, χάσαμε εύκολα καλάθια. Έχουν πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Ξέρω ότι το σουτ μου αργά στο παιχνίδι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά σκέφτηκα ότι μπορούσαμε να κλείσουμε το παιχνίδι. Είχα 29 πόντους και ένιωθα ότι ο Θεός είχε αποφασίσει να γίνω πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν έτσι.

Πίσω από κάθε βραβείο κρύβεται δουλειά και δύσκολες στιγμές που πρέπει να περάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, έκανε άλλη μια εμφάνιση στο Final Four και αυτά τα ατομικά βραβεία δεν θα είχαν έρθει χωρίς αυτό. Προπονούμαι το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά και προσπαθώ να είμαι 1000% συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Δεν έχω ζήσει στη Βουλγαρία, παρά μόνο το καλοκαίρι.

Ξέρω ότι στο Μπότεβγκραντ με σέβονται και έχω αφήσει ένα καλό σημάδι αποτελώντας τουλάχιστον παράδειγμα για τα παιδιά. Εδώ στην Ελλάδα οι φίλαθλοι ζουν με την ομάδα, έχουν άποψη, ξέρουν το παιχνίδι. Υπάρχουν πιο ένθερμοι υποστηρικτές. Η κριτική δεν με ενόχλησε ποτέ, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να σκεφτώ περισσότερο από ανθρώπους που είναι απλώς κακοί. Στο internet, ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια. Με τα χρόνια έμαθα να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους γύρω μου. Είναι μια ομάδα, αλλά για μένα είναι η οικογένειά μου. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρώτα μου λένε την αλήθεια στα μάτια μου, και όλα τα άλλα μένουν για μένα. Δεν κρύβω τα συναισθήματά μου και όταν είμαι χαρούμενος και όταν δεν είμαι.

Ήταν πολύ δύσκολο στον τελικό. Τρελαίνεσαι γιατί ήσουν εκεί. Για δύο λεπτά, βλέπαμε τον εαυτό μας να πηγαίνει στο τρόπαιο, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Κερδίσαμε το τρίτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο και αν δεν το έβαζε ο Κώστας Σλούκας ίσως να μην ήμασταν στο Final Four. Σκέφτομαι μόνο πώς θα γίνουμε πρωταθλητές και ποια είναι η καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου τη δεδομένη στιγμή. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε ένα, δύο ή τρία χρόνια. Τη δεδομένη στιγμή, θα αποφασίσω τι είναι πιο σημαντικό για μένα».

Σχετικά άρθρα