Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τον αλήστου μνήμης ημιτελικό Κυπέλλου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με την αποχώρηση των ερυθρολεύκων και τον μετέπειτα υποβιβασμό τους στην Α2. Εκείνη την ημέρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προέβη σε σκληρές δηλώσεις κατά του Ολυμπιακού αλλά ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν έμεινε εκεί και… το τερμάτισε.

Μετά την αποχώρηση των Πειραιωτών, λοιπόν, το αφεντικό των «πράσινων» θέλησε να τους πικάρει κι άφησε στον πάγκο ένα κόκκινο εσώρουχο, στρινγκ για την ακρίβεια, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και μια λευκή πετσέτα, σαν κι αυτή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι πέταξε ο Ολυμπιακός!

Με αυτή την κίνηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φανέρωσε τη δυσαρέσκειά του για το πώς εξελίχθηκε η βραδιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Μία μόλις ημέρα αργότερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του με το κόκκινο, χαρακτηρίζοντάς την λανθασμένη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πλέον περιμένε την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ότι πολλές ομάδες, και οι «πράσινοι», μπορεί να έχουν παράπονα από τη διαιτησία, αλλά καμία δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο. Μάλιστα, χαρακτήρισε την αποχώρηση μεθοδευμένη και προαποφασισμένη.

Αναλυτικά τα όσα είχε πει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο Sport24 Radio 103.3:

«Κατ’ αρχάς, μας στεναχωρεί για ακόμα μια φορά, η πολλοστή νομίζω, πως όλες τις φορές που έχει χάσει ο Ολυμπιακός επί Αγγελόπουλων, δεν έχουν παραδεχθεί την ανωτερότητά μας. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός. Πετούσαν τις μπάλες από τα 9 μέτρα. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που δεν απάντησε στις προκλήσεις των αντιπάλων. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: «Πολλές ομάδες έχουν παράπονα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο».

Για την κίνησή του με το κόκκινο εσώρουχο: «Έχοντας διαβάσει και παρακολουθήσει τα διάφορα ΜΜΕ, θεωρώ ότι είναι άτυχο να δίνεται η σημασία που δόθηκε σε αυτή τη λανθασμένη κίνηση. Έγιναν τραγελαφικά πράγματα από τον Ολυμπιακό. Ο κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αφιερώσει όσο χώρο θέλει στα περιστατικά. Κακώς έχει δοθεί τόσο μεγάλη έκταση. Αυτή ήταν μια λανθασμένη κίνηση. Θέλω να απολογηθώ από όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, πλην των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Εκείνοι το προκάλεσαν. Ήταν σε επίπεδο χιούμορ. Αν είναι τόσο κακό, τότε να τιμωρηθώ. Δεν είμαι έμμεση συγγνώμη, είναι άμεση συγγνώμη. Είναι συγγνώμη από τον κόσμο και τους αθλητές του Παναθηναϊκού. Αυτή η κίνηση έκλεψε λίγο από την νίκη στο παρκέ και τον εξαίρετο κόσμο στις κερκίδες. Κατ’ επέκταση η συγγνώμη μου αφορά και τον κόσμο του μπάσκετ. Είμαι πάνω από όλα οπαδός. Όχι και οπαδός, πάνω από όλα οπαδός. Δεν το έχω κρύψει».

Σχετικά άρθρα