Σάββατο 21/11/1992: Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης αντιμετώπιζε για πρώτη φορά τον Άρη.

«Αυτό ήταν το πιο περίεργο παιχνίδι της ζωής μου. Δεν έκλεισα μάτι όλη την προηγούμενη νύχτα από την υπερένταση και για πρώτη φορά ένιωσα να έχω τρακ (σ.σ. στο πρώτο σουτ που επιχείρησε στην προθέρμανση η μπάλα δεν έφτασε ούτε στο στεφάνι) (…)

Κατάλαβα ότι πρώτα απ’ όλα έπρεπε να νικήσω τον εαυτό μου (…) Άρης και Γκάλης είναι Ιστορία, αλλά τώρα η Ιστορία είναι Παναθηναϊκός και Γκάλης. Έκανα το καθήκον μου και ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών μετά τη λήξη του του αγώνα όπου μάλιστα ξέσπασε σε λυγμούς, μην μπορώντας να αντέξει άλλο την πίεση και τη συγκίνηση.

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δεν πίστευε στα μάτια του: «Ποτέ δεν τον έχω δει έτσι τον Νικ. Και μπορώ να το πω αυτό γιατί ήμασταν μαζί και στον Άρη» είπε ο Δαλματός γίγαντας.

Στο παρκέ πάντως ο Γκάλης ήταν εκπληκτικός. Με 26 πόντους και 11 ασίστ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 82-70 στο κλειστό της Γλυφάδας, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Σχετικά άρθρα