Η Εθνική Κωφών Γυναικών έγραψε ένα ακόμη έπος στη σύγχρονη ιστορία της. Αυτή η φοβερή φουρνιά παικτριών κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια, σαρώνοντας τα μετάλλια και τις διεθνείς διακρίσεις, αλλά λίγοι ασχολούνταν μαζί τους. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε… όριο και ευτυχώς συγκινηθήκαμε λίγο παραπάνω!

Οι κορίτσαροι της Αθηνάς Ζέρβας έπαιξαν σεμιναριακό μπάσκετ… καταπίνοντας και την ισχυρή Λιθουανία κι έτσι κατάφεραν με επιβλητικό τρόπο να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του κόσμου και να κερδίσουν διεθνή αναγνώριση ξανά. Αυτές οι μαχήτριες της ζωής, έβαλαν σε όλους μας γυαλιά και απέδειξαν πως τους αξίζουν πολλά περισσότερα από το… τίποτα που τους προσφέρουμε.

Το γυναικείο μπάσκετ πέρασε γενικά μια παρακμή. Ήρθε η ώρα, όμως, να πάρει ξανά τα πάνω του. Η Εθνική Γυναικών έκανε κι αυτή εντυπωσιακά πράγματα στο Ευρωμπάσκετ, έχοντας την κορυφαία της πορεία. Μπορεί στο τέλος να ξέμεινε από δυνάμεις και να έχασε το μετάλλιο, όμως οι απίστευτες νίκες της και η ψυχή των κοριτσιών μας, έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Πλέον, είναι σαφές ότι υπάρχουν αχτίδες φωτό σε θηλυκό φόντο, αρκεί η νέα γενιά να ωριμάσει άμεσα και να πάρει τα ηνία της κατάλληλη στιγμή, όσο έχει την τύχη να παίζουν ακόμα θρυλικές μορφές όπως η Μάλτση, η Καλτσίδου και τα υπόλοιπα αστέρια μας…

Σχετικά άρθρα