Στην περίπτωση του Βαγγέλη Πήχα («επώνυμος» δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκδότης ) πέρασαν πάνω από δύο χρόνια για να δικαιωθώ, αλλά «κάλλιο αργά ποτέ», όπως πάλι λέει η γνωστή λαϊκή ρήση!

Αφού λοιπόν δεν ήθελε να πληρώσει τα δεδουλευμένα μου στα «δημοσιογραφικά» του μέσα, υποχρεώθηκα να κινηθώ δικαστικά, κέρδισα το δικαστήριο και ήδη, αφότου ενεργοποιήθηκε από τα αρμόδια όργανα η δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών, άρχισε η αποπληρωμή του χρέους του προς το πρόσωπό μου.

Ας κλαίγεται δεξιά κι αριστερά ότι δεν έχει λεφτά, παραβλέπω την επική του ατάκα «αν σου δώσω τα λεφτά που σου χρωστάω, δε θα έχω να δώσω γάλα στα παιδιά μου» (απορώ ποιο είναι αυτό το γάλα, να πάω να το δοκιμάσω) κι ας το παίζει κυριλέ κι άνετος.  Αρχές Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί νέα δίκη εις βάρος του από άλλο «θύμα».

Έχει και το θράσος να προτείνει στη δικηγόρο μου να κάνουμε συμβιβασμό, ενώ ο ίδιος είχε αθετήσει τον αρχικό συμβιβασμό, τον οποίο πάλι ο ίδιος είχε προτείνει! Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου.

Ελεύθερος επαγγελματίας και μηδέν λεφτά στην τράπεζα δε συνάδουν. Για να δούμε λοιπόν τώρα που δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί πώς θα δικαιολογεί τους επαγγελματικούς χώρους, τα αυτοκίνητα, τη μηχανή και ό,τι άλλο συντηρεί. Πώς διατηρεί εβδομαδιαία free press (Νο1 κιόλας στην Ήπειρο και στη Δυτική Ελλάδα; Μωρέ μπράβο!), αθλητικό site, ειδησεογραφικό site, πώς πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα, πώς κινείται και κάνει το Πρέβεζα-Άρτα τόσες φορές;

«Η σιωπή είναι συνενοχή» λέει ο θυμόσοφος λαός.