Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δε μιλούσε συχνά στα ΜΜΕ, όποτε όμως το έκανε είχε πάντα κάτι σημαντικό να πει.

Τον Δεκέμβριο του 2007, μιλώντας στο «Active» ο «3D» έδωσε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα εκείνης της εποχής. Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει τότε:

Για το αν θα αγωνιζόταν στο ΝΒΑ: «Δεν είμαι σε θέση να παίξω στο ΝΒΑ, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να επιχειρήσω ποτέ το ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

diamantidis_ackerΓια την τάπα στον Άκερ που έκρινε το πρωτάθλημα το 2007: «Απλώς έτυχε να βρεθώ εγώ κοντά και να πάω στη φάση. Όποιος συμπαίκτης μου και να ήταν εκεί θα πήγαινε. Τέτοιες φάσεις άλλες φορές σου βγαίνουν κι άλλες όχι. Αυτή η φάση έτυχε και με ευνόησε, κάποια άλλη μπορεί και να μη με ευνοήσει, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται: «Ο κάθε παίκτης κάνει το παιχνίδι του κι αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του θα το κάνει. Αυτό κάνω κι εγώ. Η πρόκληση για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα και τίποτα άλλο. Αυτό που με φτιάχνει μέσα σε ένα ματς είναι να κάνω ό,τι περνάει απ’ το χέρι μου για την ομάδα. Ό,τι κάνω και βοηθάει την ομάδα με ικανοποιεί».

Για τη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς: «Η σχέση μου με τον Ομπράντοβιτς είναι όπως και κάθε άλλου παίκτη μέσα στην ομάδα. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ομπράντοβιτς και δε χρειάζεται να ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια. Νιώθω τυχερός που δουλεύω μαζί του. Με έχει μάθει να παίζω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Και χαίρομαι που παίζω σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είμαι υπερήφανος που με διάλεξε ο Ομπράντοβιτς για την ομάδα του και με εμπιστεύεται. Είναι ειδική περίπτωση προπονητή και μεγάλη προσωπικότητα. Ξέρει πώς να κάνει την ομάδα πετυχημένη. Είναι ευχάριστο να μιλάνε για σένα με τόσο καλά λόγια, πόσο μάλλον ο Ομπράντοβιτς, που όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να κάνω τη δουλειά μου».

3d

Για την ψυχραιμία που τον διακρίνει: «Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που πανηγυρίζει. Το έκανα ωστόσο μετά το φάιναλ φορ του 2007. Πριν από τόσο μεγάλα ματς έχεις άγχος. Έπειτα από κάποια στιγμή το άγχος βγαίνει. Και μου βγήκε με τους πανηγυρισμούς. Άνθρωπος είμαι κι εγώ και πανηγύρισα!».

Για την πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής του: «Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2005».

Για τη σχέση του με τα ΜΜΕ: «Τα ΜΜΕ είναι μέρος της καθημερινότητας του κάθε παίκτη. Χρειάζεται να μιλάς μόνο όταν έχεις κάτι να πεις. Αλλιώς θα είναι καλό να παραμένεις σιωπηλός. Ούτε βάσανο είναι, ούτε τίποτα. Είναι απλώς μέρος της καθημερινότητας».

Σχετικά άρθρα