Η Εθνική Παίδων κάνει… πλάκα μέχρι στιγμής στο πανευρωπαϊκό Β κατηγορίας, δείχνοντας πως είναι έτοιμη για την επιστροφή στα… σαλόνια της Α.

Η φουρνιά των 2001-2002 έχει πολύ ταλέντο, με παίκτες που έχουν τα φόντα να κάνουν μεγάλη καριέρα, εάν φυσικά μείνουν προσγειωμένοι και δουλέψουν σκληρά τα επόμενα χρόνια.

Ένας από αυτούς έιναι και ο Δημήτρης Κλωνάρας. Ο νεαρός γκαρντ του ΠΑΟΚ με ύψος 1.98(!) έδωσε τα… πρώτα δείγματα γραφής μέσα στη χρονιά, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην κατάκτηση του Πανελληνίου των Παίδων, εκεί όπου ο ίδιος έκανε απίστευτες εμφανίσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως αναδείχνηκε MVP του Πανελληνίου, αλλά και μέλος της καλύτερης παντάδας.

Μέχρι στιγμής ο Κλωνάρας είναι πρώτος σκόρερ για το αντιπρωσοπευτικό μας συγκρότημα με 16 πόντους ανά αγώνα, 4 κλεψίματα, 5,8 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ, ενώ και στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της FIBA είναι ο κορυφαίος Έλληνας, με βαθμολογία 19,4.

Στον ΠΑΟΚ σίγουρα χαίρονται που τον βλέπουν σε τόσο καλή κατάσταση με το Εθνόσημο, με τον ίδιο να αποτελεί μια περίπτωση που στο μέλλον σίγουρα θα φτάσει (αν παραμείνει υγιείς όπως είπαμε νωρίτερα) μέχρι την πρώτη ομάδα.

Σχετικά άρθρα