Δεν απαγορεύτηκε εν τέλει ολοκληρωτικά η κυκλοφορία, αλλά αυστηροποιήθηκαν ακόμα περισσότερα τα μέτρα για το διάστημα από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα με σκοπό να μην φύγει κανείς από τα σπίτια του… Κι αυτό, διότι όσοι τολμήσουν να κυκλοφορήσουν άσκοπα θα το πληρώσουν πανάκριβα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16/4) ότι όποιος πιαστεί θα κληθεί να καταβάλει διπλάσιο πρόστιμο, δηλαδή 300 ευρώ κι αν είναι με αυτοκίνητο θα του αφαιρεθούν και οι πινακίδες για 60 ημέρες!

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, που είπε ότι όλα αυτά αφορούν ένα μικρό ποσοστό της 10% του πληθυσμού που δεν σέβεται τίποτα θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι και για την εξαίρεση μετακίνησης Β4, δηλαδή για την παροχή βοήθειας από τρίτους στο σπίτι ανθρώπων, που έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την περίπτωση διευκρινίστηκε αν διαπιστωθεί ότι γίνεται ψεύτικη χρήση της συγκεκριμένης εξαίρεσης σε ένα αυτοκίνητο, που θα είναι έως δύο άτομα ο οδηγός θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, ο συνοδηγός με 150 ευρώ και θα αφαιρούνται οι πινακίδες του ΙΧ για δύο μήνες!

Σχετικά άρθρα