Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που μιλώντας στην εκπομπή της COSMOTE TV «Pick and Roll» και στον Βασίλη Σκουντή o Νίκος Γκάλης ήταν όπως ακριβώς όταν βρισκόταν στα παρκέ: άκρως επιθετικός!

Ας θυμηθούμε τι είχε πει τότε. Αρχικά, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την απόφαση να πάρει το ΟΑΚΑ το όνομα του ο “γκάνγκστερ” τόνισε τα εξής: “Σίγουρα με τον Άρη πέρασα μια ολόκληρη ζωή και ήταν εξαιρετικά συγκινητική η εκδήλωση που έγινε όταν το γήπεδο πήρε το όνομα μου. Και η τιμή που μου έγινε όμως στην Αθήνα έχει τη δική της αξία. Εγώ δεν ζήτησα τίποτα, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Με κάλεσε η πολιτεία και μου ανακοίνωσε ότι θα μου έκανε αυτή την τιμή. Όποιος άλλος κι αν επιλεγόταν, εγώ το μόνο που θα έλεγα ήταν μπράβο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πει κανείς κάτι άλλο ειδικά από τον χώρο του μπάσκετ. Αν κάποιος έχει πρόβλημα μαζί μου, ας έρθει να μου το πει, να μην το διαρρέει. Η ομοσπονδία της κολύμβησης ζήτησε η ίδια να πάρει το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ το όνομα του Γιαννιώτη”.

Ο Γκάλης δε χαρίστηκε και στον Κώστα Πολίτη αναφορικά τα σχόλια που είχε κάνει με αφορμή το επετειακό γεύμα για την ομάδα του 1987: “Με τους συμπαίκτες μου από το 1987 δεν έχω κανένα θέμα. Μας ενώνουν οι στιγμές που ζήσαμε. Ο Πολίτης γιατί μιλάει; Δεν είχαμε επιτυχίες μαζί; Ο Πολίτης δεν θα έπρεπε να μιλάει. Δεν θα έπρεπε να λέει κουβέντα”.

Επίσης, ο Νίκος Γκάλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί περισσότερο ενεργά με τα κοινά του μπάσκετ, καθιστώντας σαφές ωστόσο πως εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η επαφή του με τα νέα παιδιά: “Ποτέ δεν αρνήθηκα να βοηθήσω. Ξέρουν που βρίσκομαι, μπορούν να μου το ζητήσουν. Δεν μου λείπει η δημοσιότητα, ούτε θα ζητήσω κάποια θέση. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα παιδιά, για αυτό είχα κάνει στο παρελθόν και την κατασκήνωση. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν τι χρειάζεται για να γίνουν μεγάλοι αθλητές, πώς πρέπει να λειτουργούν σε μια ομάδα. Ζω ακόμα τη στιγμή, γιατί αυτό που μένει τελικά είναι οι στιγμές”.

Σχετικά άρθρα