Ο Παναθηναϊκός είχε επενδύσει σε αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες στα χρόνια της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στα ‘90s κι ένας από εκείνους που… δεν βγήκαν ήταν ο Χρήστος Μυριούνης, χωρίς να ευθύνεται τόσο ο ίδιος.

Ο εκπληκτικά ταλαντούχος φόργουορντ που αναδείχτηκε μέσω του Κρόνου Αγίου Δημητρίου μετακόμισε το 1991 στο «τριφύλλι», όπου παρέμεινε μέχρι το 1996 όταν κατακτήθηκε το πολυπόθητο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επί Παβλίσεβιτς και Πολίτη ήταν βασικό στέλεχος, ενώ με το πού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου ο χρόνος του συρρικνώθηκε, μέχρι που ήρθε ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς για να τον «εξαφανίσει» και εν συνεχεία να τον «τελειώσει».

Η ποιότητά του ήταν υψηλή και την εκτίμησε δεόντος ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, φέρνοντάς τον στον Απόλλωνα Πατρών, όπου έκανε εξαιρετική χρονιά, ενώ βρήκε την ευκαιρία να «εκδικηθεί» και τον «Μπόζα».

Ήταν 12 Απριλίου του 1997, όταν οι Αχαιοί του «τίγρη» με μια τρομερή εμφάνιση είχαν δώσει τη χαριστική βολή στον Σέρβο προπονητή μετά το τελικό 92-79, όπου πρώτος σκόρερ ήταν ο Χάρλοντ Έλις, αλλά MVP ο Μυριούνης. Ναι, ο «διωγμένος» από τον Μάλκοβιτς είχε εξελιχθεί σε εκείνον που του έδωσε τη χαριστική βολή. Η απόλυσή του ήρθε αμέσως μετά, ανακουφίζοντας μεγάλη μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Σχετικά άρθρα